2017. július 2., vasárnap

Mire jó egy irodai gurulós szék

Fotó innen


A svájci "sportélet" újabb gyöngyszemére bukkantam tegnap, ami mindent visz. Úgy gondoltam, hogy a cseresznyemagköpő verseny és a létrás futóverseny a csúcs, de nem (korábbi beszámolók ezekről itt és itt)! 

A legújabb felfedezésem ötlete a kétezres évek legelején pattant ki egy olteni banki alkalmazott fejéből. A céges megbeszélések egy, az irodáiktól távolabb eső teremben zajlottak, ahová mindenkinek vinnie kellett magával a széket. A komoly munkaerők előbb-utóbb rájöttek, hogy színesíteni tudják azzal a kevésbé színes munkanapokat, ha a szék bosszankodva tologatása helyett felpattannak a gurulós irodai székükre és azon versenyeznek, hogy ki ér így előbb oda a megbeszélésre.


Fotók innen

A mókából nem akarták kihagyni a hasonló érdeklődéssel rendelkező nagyközönséget sem. Első alkalommal 2002-ben rendezték meg Oltenben a gurulós irodai szék versenyt, majd ezt követően még néhány alkalommal. A rendezvényre Ausztriából és Németországból is jöttek versenyzők. Aztán következett 10 év szünet és idén július 1-én, mindenki legnagyobb örömére, ismét rajthoz álltak a versenyzők, köztük a korábbi bajnok is.

Két kategóriában lehetett indulni:
  1. hagyományos gurulós irodai szék - standard kategória
  2. buherált irodai szék - kamikáze kategória

Egyszerre 4 versenyző állt a rajthoz, aztán hajrá! A kezdetben lejtős úton először a széken maradás volt a kihívás, aztán következett az akadály átugratás, végül pedig az erősebb lábtempójú versenyzők voltak előnyben. Bukósisak mindenkink, térdvédő a legtöbb versenyzőn volt - mi tagadás, szükség is volt rá, mert voltak bukások is. De komolyabb sérülés egy alkalommal sem történt. Egy korábbi verseny filmfelvételét itt lehet megtekinteni.
Azért az a gondolat nem hagy nyugodni, hogy hol gyakorolnak a versenyzők?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése