2017. február 4., szombat

Ez aztán az adomány!

Fotó innen

Legutóbbi írásomban néhány spórolási ötletet osztottam meg veletek. Mai írásom ismeretlen főszereplője valószínűleg egyáltalán nem szorul rá ezekre a tippekre. 

Tavaly novemberben a zürichi reptér SOS Gyermekfalvak pénzgyűjtő-gömbje mellett elhaladva egy utas nagyobb köteg pénzt fedezett fel a gyűjtőben. Értesítette a reptéri rendőrséget a szokatlan összegről. Sosem lehet tudni, nehogy valakit kísértésbe ejtsen a nagy összeg. Cikk itt.

25.000 frankról van szó, ami több mint 7 millió Ft-nak felel meg! 25 db 1.000 frankos bankjegy volt összetűzve és így a gyűjtőbe bedobva. Az SOS Gyermekfalvak illetékese igencsak megelpődött és felettébb örült - ekkora összeget készpénzben még sosem kaptak.

A világ 134 országában működő szervezet szegényebb tagországaiban ez hatalmas összeg. Ha belegondolunk, hogy a magyar SOS Gyermekfalvak Magyarország részére egy SMS-sel 250 Ft adományt küldhetünk, elképzelhetjük, mennyi SMS kell ahhoz, hogy 7 millió Ft összejöjjön.

Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek.

Ha kedvet kaptál a magyarországi SOS Gyermekfalvak táogatásához, küldd a 60-as számot a 13600-as telefonszámra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése