2016. október 24., hétfő

Tök jó!Az évnek ebben a szakában nemcsak a fák lombkoronája pompázik a sárga, piros és zöld minden elképzelhető árnyalatában, hanem sok gazda és ház portája is - a kiállított tököknek köszönhetően. A legnagyobb (vagy legismertebb) tökkiállítás azonban a Pfäffikersee partján fekvő Jucker Farmon található, amit most mi is meglátogattunk.

Korábban egy hétköznap már jártam ott (a Bauernkalender castingon), de akkor nem voltak olyan sokan. A mostani szép időnek és a tökkiállításnak köszönhetően azonban komoly népvándorlás célpontjává vált a farm. A falu főutcáját a falu közepén található útelágazásnál lezárták és elterelték a forgalmat, hogy a várható nagyszámú látogató autói egy ebből az alkalomból parkolóvá alakított réten állhassanak meg. Innen aztán hosszú tömött sorokban zarándokoltak az emberek, köztük mi is, a farmra, ami a modern marketing iskolapéldája (minden létező szociális médián fönt vannak).

Fotó innen

A gazdaságban minden a látogatók igényei szerint lett kialakítva. Az almaültetvény egy része egy 1.500 fából álló, 509 méter hosszú, izgalmas labirintus (felnőtteknek 5 frank a belépő, ezért 1 db alma is jár), szalmabála ház, játszótér, állatsimogató, étterem, kávézó, panoráma terasz, 400 fős rendezvényterem, bolt saját termékekkel és aktualitások várják a látogatókat. Cégek számára akár 2000 fős rendezvénynek is tudnak helyszínt biztosítani. Jelenleg a tök az aktualitás, a téma pedig a rómaiak.
Ennek jegyében készültek hatalmas tök-installációk, mint pl. Julius Ceasar lovasfogattal és a tökfaragó verseny 2. helyezettje is Ceasar-t formázta meg az óriás tökből. Ezek addig láthatók a farmon, amíg még kiállítható állapotban vannak.Hatalmas tökvásár is van, hegyekben állnak a különböző tökök, minden elképzelhető forma és szín megtalálható közöttük.

Természetesen a gasztronómiai kínálat is a tök jegyében zajlik jelenleg a farmon. Íncsiklandó sütőtökleves bográcsból és sütőtökös sütemények között lehetett válogatni, de a klasszikus ételek sem hiányoztak a kínálatból (raclette sajt, sült kolbász, házi fagyi, stb.). A frissen szüretelt almából pedig frissen préselt almalevet lehetett kapni.


Egy szó mint száz, aki szereti a sütőtököt, akár enni, akár csak a látványát, annak jó szívvel ajánlom a farm meglátogatását. De érdemes sietni, mert elfogynak!

Már hirdetik a november 19-20-án tartandó karácsonyi vásárt, több mint 80 standdal, tevegeléssel, szamárháton való utazással, kutyafogatozással, ami szintén érdekes program lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése