2016. június 2., csütörtök

A Zene Háza, mint design inspiráció

Fotók innen


A Doris Leuthard svájci közlekedési miniszterasszony tegnap, a Gotthard vasúti alagút ünnepélyes átadásán viselt lyukakal "díszített" ruhája legalább annyi kritikát kapott, mint a Magyar Zene Háza

Nem véletlen, ugyanis a svájci divatcéget (Akris) ez az épületterv ihlette - az egyébként potom 5000 frankba kerülő - szett megtervezésére (kabát 3000, nadrág és top egyenként 1000). Albert Kriemler, a cég divattervezője nagy rajongója az építészetnek és idei tavaszi kollekciója inspirálójául azt a Fujimotot választotta, aki a Magyar Zene Házát is megálmodta.

Az alábbi képeken láthatjuk, hogy a Zene Háza által ihletett kabát hogy néz ki egy modellen és hogy a miniszterasszonyon.Doris Leuthard im «Kleid», das eigentlich ein Mantel ist.
A kabát, illetve annak lyukai szinte senkit sem hagytak hidegen (kivéve talán viselőjét). A legáltalánosabb komment szerint legalább annyi lyuk van rajta, mint magán az Alpokon. Volt aki alagút-kabátnak nevezte el, az alagút átadása apropóján, más pedig inkább az emmentáli sajtra asszociált róla, megint más szennyeszsákot vélt felismerni benne. Ráadásul mindehhez fehér zoknit vett fel - de tekintve, hogy aargaui, ezen már meg sem lepődnek az emberek (a klisé szerint az aargauiakat arról lehet felismerni, hogy fehér zoknit viselnek és rosszul vezetnek).

Én mindenesetre örülök, hogy Magyarország neve végre nem negatív kontextusban került a hírekbe ...

Cikkek itt, itt, itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése