2016. február 24., szerda

Világszerte slágerlistán lennének, ha nem Svájcba születnek

Fotó innen
Anélkül, hogy a világ slágerlistáin szereplő előadók némelyikét minősíteném, szeretném néhány tehetséges svájci fiatalra felhívni a figyelmet, akik, ha mondjuk az USÁ-ban születnek, kis szerencsével szintén ezen fentebb említett slágerlistán lehetnének dalaikkal.

Nickless - Tehetséges, 20 éves zürichi fiú, aki első lemeze megjelenése előtt 4 évig egy lemezstúdióban dolgozott kifutófiúként, hogy a számára fontos emberek közelében lehessen. Itt találkozott egyébként Bastian Bakerrel, aki előtt később "előzenekarként" lépett fel. Dalait maga írja és szerzi. A slágerlistán pillanatnyilag a legelőkelőbb helyen álló svájci előadó, a 31. helyen (mire ezt olvassátok, persze már más lesz a helyzet). Fiatal korának, sármjának és tehetségének köszönhetően az új Bastian Baker is titulálják. Na de ki az a Bastian Baker? -  kérdezitek - joggal.
Bastian Baker - A maga 23 évével már szinte öreg rókának nevezhető. Első single-je 2011-ben jelent meg (a belinkelt első videó) és azóta a legnagyobb zenei színpadokon lép fel a világ számos pontján, többek között Angliában és az USÁ-ban is. Gyakorlatilag minden nap máshol ébred, annyi felkérése van. Lausanne-ban született, édesapja profi hokis. Maga is elindult ezen az úton, ám a zene is nagyon érdekelte. A kórusban, ahol énekelt, szóló szepeket is kapott. Egy zermatti bárban hallotta meg őt a Montreux-i Jazz Fesztivál egyik alapítója és meghívta őt a 2012-es fesztivál egy ingyenes standján való fellépésre. Hát valahogy így kezdődött a profi zenei karrier.

Fotó innen
Ő már kellőképpen nagy sztár ahhoz, hogy reklámszerződése legyen. A posta Bastian Baker segítségével, arcával és hangjával promótálja sokoldalú szolgáltatásait (The Yellow Tour).
Nick Mellow - Ez a fiatalember szintén 23 éves, Aarauban született, és saját szerzeményeiben érzéseiről, gondolatairól, bánatairól, örömeiről énekel. Néhány hete a helyi könyvtárban lépett fel a "One of a million" zenei fesztivál keretében. Rendkívül szerény és közvetlen - egyszóval szimpatikus és a zenéje is igényes. 


Speciális technikával - is - gitározik
A gyerekek tátott szájjal hallgattákPegasus - Az együttes tagjai már iskolás koruk óta együtt zenélnek. Bielből származnak és még csak 20 évesek. Némi nemzetközi karrier is van már a hátuk mögött, turnéztak Németországban, Ausztriában és a Benelux államokban.

Fotó a zenekar honlapjárólA kevésbé mainsteam zenét kedvelők számára ajánlom a Swiss Live Talents oldal tanulmányozását. Nagyon jó svájci zenék hallhatóak rajta! Pl. többek között a genfi Elvett nevű zenekar ...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése