2015. június 1., hétfő

Kiteregettük a ... fotóinkatA technika fejlődésének hála ma már annyi fényképet készítünk, amennyi csak ráfér a memóriakártyára és az előhívás macerájával sem kell foglalkozni. Azonban a jóval körülményesebb fényképezésnek és filmelőhívásnak is megvolt a maga szépsége. 

Erre emlékezve jött létre 2010-ben Szentpéterváron egy non-profit kezdeményezés, mely egy olyan, minden résztvevő és minden látogató számára nyitott és ingyenes kiállítás, ahol a résztvevők által hozott fényképeket szárítókötélre függesztve állítják ki - innen a név: Photo Laundry. Bárki részt vehet, nincs minőségi vagy életkorbeli megszorítás, a saját fényépét kis csipeszek segítségével fölrakja, megcsodálja a többi fényképet és ha valamelyik megtetszik, azt magával viheti. Az egyetlen korlátozás a mennyiségben van - max. 5 darab fényképet lehet kirakni, ill. elhozni, pontosabban annyit lehet elhozni, amennyit az ember vitt.

Május utolsó szombatján Zürich egyik eldugott kis mellékutcájában lehetett részese minden érdeklődő ennek az élménynek, ami valóban élmény volt! Az egészen apró képektől a hatalmas nagyításokig mindenféle méretű és témájú fotó himbálózott a szárítóköteleken. Az, hogy mindez egy csöndes kis utcában, a házak közötti teret kitöltve, családias hangulatban zajlott, további pozitívumként hatott. Izgalommal nézegettem mások képeit, akasztottam ki a sajátjaimat és el sem mertem hinni, hogy bármit elhozhatok, ami tetszik.Az egyik fotóm
... és egy másik
Remélem, minél több helyen lesznek követői a kezdeményezésnek. Igazából semmire nincs szükség hozzá, csak egy átmenő forgalomtól mentes helyre és néhány kötélre. Lelkes - amatőr és profi - fotósokból pedig mindenhol sok van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése