2015. május 9., szombat

2016 naptármodelljei
Közel két éve számoltam be arról (link itt), hogy a hagyományos svájci gazdanaptár (Bauernkalender) - állítólag a nagy versenyre való tekintettel - önmagával ellentmondásba kerülve  görög fehérnemű-reklámfotókat is felhasznált. Ez akkor nagy felháborodást keltett, és valljuk be, joggal. Tavaly is bekerült 3 külföldi, azonban a szomszédos Ausztriából és Németországból, amit a kiadó elfogadhatónak tart, hiszen a naptár ott is kapható.

Tegnap azonban - a kiadótól érkezett meghívásnak köszönhetően - személyesen győződhettem meg arról, hogy a zsűri kik közül választja majd ki a jövő évi naptár modelljeit.

A zsűritagok között idén először egy színész/komikus is szerepelt (Beat Schlatter, a márciusban brutális támadás áldozata volt), ill. a 2005-ös Mister Schweiz, Renzo Blumenthal is (aki viszont tényleg farmer). Mindenki legnagyobb meglepetésére ő is a jelentkezők között volt, de ezt már nem láttam személyesen. Ezen kívül a Bauer, ledig, sucht (farmer társkereső műsor) egyik sztárja (Jeroen Heusser), egy slágerénekesnő (Nadine Eichenberger) és a Schweizer Bauer szerkesztőnője (Pamela Fehrenbach) képezték a zsűrit.


A casting, azaz a válogatás a Zürich kantonban található Jucker farmon zajlott, egy tágas pajtában. A kulisszák tökéletesek voltak, a pajta rusztikus falait néhány szalmabálával és korábbi naptárfotókkal dobták fel és a falnak támasztva várakozott még néhány eszköz, ami egy farmon általában megtalálható. Voltak azonban (kizárólag lányok), akik nem bízták a véletlenre a hatásos megjelenést és saját - négylábú - díszlettel, háziállatukkal érkeztek. A kutyától kezdve a törpe kecskén és a néhány órás (!) borjún keresztül a póni- és normál méretű lóig minden megtalálható volt. Ez igazán látványossá és élvezetessé tette a fotózást.


A pózolás a szóbeli bemutatkozás után következett. Ha esetleg kimaradt volna, a zsűri minden esetben rákérdezett, hogy a jelöltnek mi köze van a mezőgazdasághoz vagy az állattartáshoz. Ebben a tekintetben, vagy stádiumban tehát nem érheti szó a ház elejét. A legbájosabb az az ukrán hölgy volt, aki ugye se nem svájci, se nem gazdálkodó, azonban a férje igen (svájci is és farmer is). Már tavaly is próbálkozott, akkor nem került be. Az idei jelölteket elnézve nagy esélye van, hacsak nem akarnak megint külföldi (külföldön élő külföldi) modellekkel dolgozni.Mindenki vitt magával valamilyen tárgyat, ami jellemző rá (bakancs, metszőolló), az egyik lány muffinokkal kedveskedett a zsűritagoknak és ami a legfontosabb, fényképeket (Föteli) is prezentáltak magukról. Feltételezem, a fotogenitásukat nézték rajta, bár az egyik fiú gyerekkori fényképeket is vitt, ahol nyuszit simogat, kutyát etet, egyszóval természetközeli életét támaszotta alá velük. A hivatalos fotókat a német Stefan Söll, Európa egyik legismertebb aktfotósa készítette (az itteni képeket azonban mind én készítettem).

Volt néhány igencsak tűzről pattant menyecske, de néhány lány nagyon félénk és szerény volt. Egyikük az izgalomtól minden porcikájában remegett. Ha netalán bejut, nem tudom, hogy fogja viselni azt, hogy nagy valószínűséggel többet kell majd megmutatnia magából, mint amennyit mondjuk a strandon.
A pónilovas lány a bemutatkozás végén elmondta, hogy szeret énekelni, amit rögtön le is tesztelt a zsűri. Igazán jó hangja volt.
Rendben, tudjuk, hogy Svájc nem nagy ország, de azért egy kicsit több jelentkezőre számítottam. A kiadótól úgy tudom, hogy 40-en voltak a castingon, az újságban 50-et olvastam. Ha figyelembe vesszük, hogy külön férfi és külön női naptár készül, máris láthatjuk, hogy nagyon nagy esélye van a jelentkezőknek a bejutásra, a kiadónak viszont nagyon kis kínálatból kell a legmegfelelőbbeket kiválasztania.Bevallom, első ránézésre sok jelentkezőn csodálkoztam, de egy kis idő után megállapítottam, hogy - szinte - mindenkiben van valami szép. Szóval a szeptembertől kapható 2016-os naptár is egész biztos vonzó képekkel lesz tele - ha más nem, hát a díszlet egész biztosan az lesz!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése