2014. december 22., hétfő

Szép búcsú

Fotó innen

A kis városok, kisebb közösségek - no meg a relatív stabilitás - előnye, hogy az embereknek neve van. Mi nem belvárosban lakunk - itt az emberek köszönnek egymásnak, akkor is, ha nem ismerik egymást. A kisboltban is ismerősként beszélgetünk az eladókkal. Itt annyira nem divat a munkahely gyakori váltogatása. Mindig ugyanazokkal az arcokkal lehet találkozni, évről évre. És ez nagyon jó.

A téli utcaképhez Svájcban hozzátartoznak a sültgesztenye-árusok is. A mi városkánkban összesen kettő van, egy a vasútállomásnál, egy pedig a sétálóutácban. Ez utóbbit Lorenzo Campagna üzemelteti. Most 84 éves és egész pontosan 50 éve árulja ugyanott a gesztenyét októbertől februárig. E kerek évforduló az utolsó év számára, most végleg nyugdíjba vonul. A városvezetés nevében a polgármester (aki már gyerekként Lorenzotól vette a sültgesztenyét) egy festménnyel köszönte meg mindenki Lorenzojának elmúlt fél évszázados tevékenységét. A festményt a badeni művész, Attila Herendi készítette Lorenzoról ...

Tetszenek az ilyen gesztusok, a munka és az egyén elismerése. Így karácsony előtt különösen szívet melengető a történet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése