2014. február 20., csütörtök

Svájc is "Happy"Pharell Williams Happy című dala a Gru 2 című filmhez készült, majd 2013. november 21-én önállóan is megjelent. A hozzá készült videóklip nagyon sokakat megihletett és nem sokkal ezután már meg is jelentek az egyes városok "We are happy from ..." videói, melyekben lelekes amatőrök táncolnak. A klipek hangulata nagyon hasonlít az eredeiéhez, de természetesen minden esetben tükrözi az adott ország/város sajátosságait (már csak azért is, mert a városokból láthatóak szép vagy kevésbé részletek, jól látható, hogy hol milyen emberek élnek, stb.). A svájci filmeken belül legalábbis nagyon jól látható, érezhető, mekkora különbségek vannak ennek a kis országnak a különböző részein. Persze nem egy ország/város image film, nem is célja, egyszerűen jó móka egy ilyen film elkészítése, és happy az alkotó és a néző is.

Pharrell Williams is SO happy ... and now so are we (image via soulculture.co.uk)
Kép innen


Tegnapelőtt jelent meg a zürichi film, ennek apropóján gyorsan körülnéztem, hogy mely svájci városok kaptak még ihletet. Íme a lista.

 http://www.youtube.com/watch?v=bjzIH1yG6xM Lugano

Zürich - az ötlet megszülesétől számított két napon belül el is készült. Az ötletgazdák nagy rajongói a "We are happy" mozgalomnak (cikk itt). 
Az én kedvencem - természetesen - a budapesti film. :)A "We are happy" mozgalomnak van egy saját gyűjtőoldala is. A mai napig nem kevesebb, mint 299 videó került fel rá. Követni fogom és ha van új svájci, frissítem ezt a posztot is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése