2014. február 4., kedd

Outletek

Fotó innen

Ha nem a legfrisebb divat szeretnénk öltözködni és megfizethetőbb árakra vágyunk, érdemes 1-1 outletet is megnézni. Svájcban is van néhány. Az árakkal azonban vigyázni kell, mert itt sem minden cég teljesen etikus az árazással. Az outletek ugyanis azzal vonzzák a vevőket, hogy a normál áraknál 30-70%-kal alacsonyabbakat ígérnek, azonban előfordul, hogy pontosan ugyanannyiért árusítanak (a filmbéli példában a Jack Wolfskin), film és cikk itt. De vannak látszatkedvezmények is, amikor egy fiktív eredeti árat tüntetnek fel, amihez képest a megadott kedvezményes ár valóban kedvezményes.

Fashion Fisch - Schönenwerd SO (Aarau mellett) - 45 üzlet, megfizethető és drágább márkák is megtalálhatók (Bally, Boss, Gant)

Outletpark Murgenthal - 20 üzlet és 100 márka (itt még nem voltunk)

Designer Outlet Landquart - itt sem voltunk még, csak kívülről láttuk az autópályáról. A leírás alapján itt többféle márka (160) találálható, mint az előző kettő outletben. A fényképek alapján nagyon hasonlít a sokak által ismert osztrák outlethez, Parndorfban.


Az outletek közül a kedvencem, ahol lassan törzsvendégek leszünk, a Lindt csokigyár kilchbergi üzlete, a gyár épületében. Minden üzletek legveszélyesebbike ... (korábbi poszt itt).

Ami még a közelünkben van és viszonylag gyakran megnézem, az Dietikonban (ZH) az Esprit és közvetlenül mellette a Tom Tailor outlet, itt tényleg kedvező áron ki lehet fogni ruhákat.

Van egy keresőoldal, ahol kantonra, márkára vagy kategóriára is rá lehet keresni, ha outletben vagy gyári üzletben szeretnénk vásárolni (outletarena.ch). Ezen az oldalon is található egy összefoglaló az outletekről.

1 megjegyzés:

  1. A Murgenthalban találhatóban még én sem voltam. A honlapot egyszer megnéztem, de nem volt első látásra szerelem.
    Az én kedvencem az általad említett Esprit, ami még Suhrban is fellelhető.
    Illetve a TT után lévő üzlet, ahol több márka is helyet kap. Igaz, ott inkább az idősebb generációnak szolgálnak jó minőségű ruhákkal. Érdemes azt is megnézni.

    VálaszTörlés