2014. január 26., vasárnap

SIM kártyából új mobil

Kép innen

Tegnap elmentünk a Sunrise (mobilszolgáltató) helyi üzletébe, hogy beszerezzünk egy micro SIM-kártyát. Azt hittem, 5 perc alatt megleszünk, de nagyon alapos és ráérő ügyintézővel akadt dolgunk (igaz, aztán feltorlódott a sor, de a sarokban, ahol voltunk ez nem annyira tűnt fel). Először is, egy micro SIM-kártya 20 frankba kerül, ha az ember a meglévő hagyományos kártyáját szeretné lecserélni, de ez az összeg lebeszélhető. Ebben az esetben megmarad a régi száma, csak a PIN-kód lesz új (az viszont tetszés szerint megváltoztatható). A dolog úgy működik, hogy mivel feltöltőkártyás telefonja volt Boginak, erre töltöttünk fel 20 frankot. 

Igenám, de az ügyintéző szerint jobban járnánk, ha a feltöltőkártyát előfizetésre cserélnénk, mert most van egy olyan akció, ami havi 30 frank helyett 19-ért ad korlátlan hálózaton belüli telefonhívást, SMS/MMS-t és internetezést. Megnéztük, és tényleg jobban járnánk vele. Így hát a váltás mellett döntöttünk. Az új, 20 frankos feltöltés, ami a micro SIM-kártya díja, de lebeszélhető, ill. a meglévő feltöltések mind a számlán vannak, ebből fog menni az első néhány havi előfizetés, amíg az összeg el nem fogy.

Miután mindezzel végeztünk (szerintem már jócskán 30 percnél járhattunk az eredetileg tervezett 5 perchez képest), egyszercsak eltűnt az eladó, majd kisvártatva egy dobozzal a kezében tért vissza. Megkérdezte, hogy aznap szerzett-e már nekünk valaki örömöt. Mert ő most fog. Szeretne nekünk ajándékozni egy mobil készüléket, mégpedig egy Nokia Lumia 920-ast, aminek az értéke 499 frank. Néhány darab a nyakukon maradt, ennek lennénk mi most a haszonélvezői. Azt csinálunk vele, amit akarunk, bármilyen kártyával használhatjuk. Hát, egy darabig nem tértem magamhoz a csodálkozástól! Ahhoz képest, hogy csak egy micro SIM-kártyára volt szükségünk, lett egy kedvező előfizetésünk és egy értékes új telefonunk. Köszönjük! :)

3 megjegyzés:

 1. Akkor most van egy - remélhetően - megbízhatóan működő telefonod? :)
  Alig várom, hogy velem is történjen már valami hasonló dolog! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem döntöttük el, mi lesz a sorsa. Én eléggé ragaszkodom a jelenlegi, nem mindig megbízhatóan működő telefonomhoz. :) És hát igen, néha történnek csodák! :)

   Törlés
 2. Hm, ez már valami.
  Ugyan ekkora meglepetésben még nem volt részem, de az orange (nekem ez van), már többször meglepett, 10-20 frankos "jutalom" feltöltéssel. Ami érdekes, hogy nem is telefonálok sokat. Figyelmes gesztus a szolgáltató részéről.
  :)

  VálaszTörlés