2013. november 25., hétfő

Karácsonyi vásárokAz első havazással egyidejűleg elkezdődött a karácsonyi, adventi vásárok időszaka is. Van, ahol csak 1 napos (pl. nálunk Badenben), máshol egy hosszú hétvégén át tart (pl. Bremgartenben, korábbi posztom erről itt), megint máshol pedig mostantól egészen karácsonyig (pl. Lausanne-ban, Stein am Rheinban vagy St. Gallenben). Luzernben és Zürichben pedig nem is egy, hanem több helyszínen is felállítják a standokat, ugyanúgy, mint Budapesten, ill. ebben a két városban a pályaudvar is otthont ad egy nagy karácsonyi vásárnak.

Ezen az oldalon nemcsak Svájc összes adventi és karácsonyi vásárát gyűjtötték össze (dátummal és a vonatkozó honlapok linkjeivel), de a legtöbb európai országét is. Ezen a linken pedig egy szubjektív lista, az állítólag legszebbekről.Mi tegnap mentünk el Zürichbe, hogy egy kicsit körülnézzünk, mivel ott már meggyújtották a karácsonyi fényeket és a karácsonyi vásár is megkezdődött, de sajnos szakadó esőbe érkeztünk, mégpedig felkészületlenül, így végül csak a főpályaudvar nagy csarnokában lévő vásárt tudtuk megnézni, amit idén 20. alkalommal rendeznek meg, 150 árus részvételével. Újdonság igazából nem fogadott, mert minden évben ugyanazok az árusok vannak ott, mi több, pontosan ugyanazon a helyen, de a 7.000 Swarowski kristállyal díszített 15 méter magas karácsonyfa minden alkalommal lenyűgöz és a vásár hangulata is nagyon megkapó.


Már "üzemel" az "Éneklő karácsonyfa" is Zürichben (1998-ban volt az első, korábbi posztom a  témában itt), hétköznapokon 17.30 és 18.30-kor van előadás, hétvégenként pedig 14.00 15.30-kor is, felnőtt és iskolai kórusok részvételével. Program itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése