2013. november 4., hétfő

Ahol a nők keresnek jobban

 storybild

Svájc sem különb sok más országnál a női egyenjogúság tekintetében, noha már 1981-ben bekerült a svájci alkotmányba, hogy azonos munkáért azonos bér jár (Lohngleichheit). Különösen igaz ez a bank- és a biztosítási szektorban, ahol az azonos végzettségű, szakmai tapasztalatú és azonos pozíciót betöltő férfi és női munkaerő fizetése közötti különbség 20%.

Az eredmények alaposabb elemzése azonban meglepő eredményt hozott. Vannak ugyanis olyan szakmák, ahol a trend pontosan fordított. A HR szakmában (Personalwesen) 10%-kal, ápolónőként (Pflegebranche), fordítóként és könyvelőként pedig 8%-kal keresnek többet a nők, mint a férfiak. Már egy év eleji felmérésben is felfigyeltek rá, hogy az IT szektorban a nők - ha hajszálnyival is, azaz 0,73%-kal - többet keresnek, mint a férfiak. 

Érdekes módon eddig senki sem magyarázkodott (vagy csak én nem találkoztam ilyennel), hogy a férfiak miért keresnek lényegesen jobban, mint a nők, most azonban a trend bizonyos szektorokban, foglalkozásoknál való megváltozása magyarázatra kényszeríti a szakembereket. A nemek egyenjogúságáért (is) küzdő szervezetek (Unia, EBG - Eidgenössisches Büro für die Gleichstellung von Frau und Mann) képviselői szerint ez csupán egyes esetekre lehet igaz, általánosan semmiképpen sem. Egyedül a könyvelők szövetségének (VEB) elnöke tudott némiképp magyarázattal szolgálni, miszerint a nők jóval régebb óta dolgoznak ebben a szakmában, mint a férfiak, ez lehet esetleg elfogadható indok a valamivel magasabb fizetésre.

Unia-Gewerkschafterinnen verlangen vor dem Bundeshaus in Bern den Stopp der Diskriminierung von Frauen.
Fotó innen
Általánosságban a férifak továbbra is 11%-kal többet kapnak ugyanazért a munkáért (ugyanolyan végzettség és szakmai tapasztalat mellett), vezető beosztásban pedig 16%-os a különbség a férfiak javára. A tipikus férfi szakmákban még ennél is nagyobb, akár 30%-os is lehet a különbség. Igaz, hogy ma már az élet szinte minden területén megtalálhatók a nők (pl. buszvezető, szobafestő-mázoló), de az egyenjogúság a fizetésekre csak papíron, az alkotmányban létezik.

Az egyenlőség tehát még várat magára.

Cikk itt, korábbi poszt az egyenjogúság hiányának témakörében itt.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes bejegyzés. Emlékeim szerint én láttam olyan oldalt, ahol a bérezés nemek szerint volt megadva. Ott 10-15 % különbségre emlékszem.

    Amit én nagyon furcsának tartok (majd írok róla), hogy több férfias szakmát végeznek nők.
    Rengeteg nő vezet teherautót, dolgozik festőként, kőművesként.
    Nem tudom, ez mennyire hatékony...

    VálaszTörlés