2013. augusztus 23., péntek

Rendelés Németországból Svájcba, német címre

Grafika innen

Egyre népszerűbbek a csomagküldő szolgálatok. Az ember csak leül a gépe elé, végignézi az interneten a kínálatot, sokszor jóval kedvezőbb árat talál, na meg nagyobb kínálatot, mint az üzletben. Azt is tudjuk, hogy Svájc nem olcsóságáról híres. Sokkal jobban megéri a szomszédos Németországban (vagy a többi határvidéken Franciaországban vagy Olaszországban) vásárolni. Ha ezt a kettőt kombináljuk, máris rájövünk, hogy a legkedvezőbb megoldás Németországból interneten keresztül rendelni. Számos cég azonban csak országon belül vállal házhozszállítást (többnyire ingyenesen), vagy ha mégiscsak szállít Svájcba, akkor borsos áron.

Mit lehet ilyenkor tenni? Létezik erre is megoldás. Mi ugyan még nem éltünk vele, de jó tudni. A határ túloldalán van néhány hely, aminek a címére lehet bármit rendelni, miután - ingyenesen - nyitottunk ott magunknak egy virtuális postafiókot. A küldemények tárolása, raktározása természetesen már pénzbe kerül, legyen szó akár csak egy levélről, vagy nagyobb küldeményekről. A csomag max. 14 napon belül elhozandó (nagyobb árunál már korábban), ill. azon felül napi felár van.

A cég neve Deutsche Lieferadresse. Továbbra is toboroznak olyan jelentkezőket, cégeket, akiknek van bármilyen tárolókapacitásuk, amivel csatlakozni tudnának ehhez a hálózathoz. Minél több helyen lehet ugyanis felvenni Németországban a küldeményt, annál több svájci ügyfélnek lesz kényelmes és érdemes odáig elutazni és onnan elhozni.

További ilyen cég a Grenzpaket, a Fairpreis24 ill. a MyPaketshop (nekik csak egy raktáruk van, Bad Säckingenben). Aki keresgél, biztos talál még hasonló cégeket, én alapvetően a lehetőséget szerettem volna bemutatni.

U.i.: A Deutsche Lieferadresse nevű céget kipróbáltuk waldshuti szállítási címmel, minden rendben, gyorsan és zökkenőmentesen ment. 

5 megjegyzés:

 1. Köszönöm szépen, ezt nem tudtam. Remek megoldás. Már csak azért, mert én már rendeltem olyan cikket, amire a vám igen borsos volt, úgy már nem érte meg.
  Rendelés esetén érdemes megnézni a vámszabályokat is.
  Én egyébként Magyarországra szoktam szállíttatni az ilyen holmit. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A vám és az ÁFA különbözete még mindig pozitív egyenleget mutat :)

   Törlés
 2. hm, látom már erre is találtak megoldást:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Grenzpaket osztrákoknak (Ausztriában élőknek) is szól! :)

   Törlés
  2. hát köszi az infót de Bécsből mire eljutok a Grenzpaketemig, addig benzinben elég sokat kifizetek, tehát nem éri meg túlzottan.:))) De igen, amikor Baselben dolgozott a férjem akkor mi is gondolkodtunk ilyenen, csak aztán eljöttünk és tárgytalanná vált a dolog. Ill. mi Fro-ba szerettük volna az a címet, mert sok fr. cég, csak Fro-ba szállít:)))
   Amúgy az is érdekes pl. hogy Ausztriából is a szállítás a szomszédos országokba x. összegbe kerül, míg Svájcba, ami szintén szomszédos, majdnem 2x-be:)))

   Törlés