2013. július 11., csütörtök

Éljen a csoki! Csokoládé világnap

Ezt a napot egy tábla jófajta Lindt csokival ünneplem, mégpedig a bodzavirágos ízesítésűvel (bár az aktuális kedvencem a sós Lindt, az abszolút kedvencem pedig a Lindor golyó). Az ember adja meg a módját!

A különböző források megoszlanak abban, hogy tulajdonképpen mikor is van a csoki világnapja. A július 11-i csokinapot állítólag Franciaországban, 1995-ben tartották először, Amerikában viszont szeptember 13-án van a csoki ünnepe. Mások úgy tudják, hogy a jeles nap július 7-ére esik, miközben Párizsban már most hirdetik, hogy a Nemzetközi Kakaó és Csokoládé Napot idén október elsején tartják – írja az Élelmiszer Online. 

Nos, én az év minden napján eszem csokit, biztos, ami biztos ...

Most tudtam meg, hogy  "a borhoz hasonlóan szakértők elemzik a legjobb minőségű kakaóbabot, vitatkoznak a tökéletes ízről és bukéról. Az igazán jó minőségű csokoládékhoz már fogyasztási útmutató is jár, ahol elmondják, mekkora darabokra kell törni a királyi édességet a tökéletes ízhatás eléréséhez. Leírják, hogyan kell fogyasztás előtt beszippantani az illatát, illetve lassan hagyni szétomlani a szájban."

Éljen a csoki!

Kép innen

1 megjegyzés:

  1. :) Én is mindennap ennék, ha nem félnék attól, hogy nem tudom abbahagyni...:)Egyszerűen imádom a csokit. :)

    VálaszTörlés