2013. június 16., vasárnap

Zürich fürdőváros :)

A jó időre való tekintettel (?) Zürichbe mentünk. Csak úgy. Mert közel van. Mert szép. Nem volt semmi konkrét tervünk. De minek is? A város szép, ott a tó, lehet hajókázni, vízibuszozni, vízibiciklizni, sétálni. Sodródtunk.

Az egyik utcát csodálatos színes óriásizászlók díszítették.


A tóparton a Bellevue-nél épp az ideiglenesen kiállított óriásszobrokat nézegettük (ki talál meg minket a képen?), amikor dobolás hangja ütötte meg a fülünket - elindultunk a hang irányába. 


 
Afrikai dobos csapat szórakoztatta a népes közönséget. Időről időre beállt egy-egy néző törzsi táncot lejteni. Nagyon nagy volt a hangulat, de egy idő után továbbálltunk. Nem kellett 50 métert sem mennünk, egy szerb zenekarba botlottunk. Jó volt a zene, de senki nem állt meg náluk. Kicsit arrébb két 10 év körüli fiú volt, amikor odaértünk, az egyik gitározott és énekelt. Meglepően magabiztos és profi volt, biztos és szép hanggal.
A következő állomásnál egy grúz/örmény típusú női együttes fogadott, különleges hangszereken játszottak és énekeltek. Utánuk pedig egy zongorista játékát hallgattuk. A billentyűzeten naptej közelítette meg a forráspontot.Teljesen üdülőhely hangulata volt a partnak. A zenészeken kívül rengeteg sétáló, korzózó ember hömpölygött, illetve fürdőző, napozó emberek hada lepte el a partot és a környező partokat. Hosszú szakaszon szabadstrand van. Kisebb-nagyobb csoportokban hevertek az emberek a fűben, családok, baráti társaságok. Úgy láttam, az új divat a vízipipa. Több kis csoport is vízipipát ült körbe a füvön - fiatal lányok is.

Úgy gondolom, a következő napokban ez így is fog folytatódni, mert a tavaszt elegánsan átugorva végre megérkezett a nyár, 30 fok feletti hőmérsékletekkel.

Visszafelé haladva a Bürkliplatz-on a pavilonból is zene szűrődött ki. 15-20 óra között tangó. Itt is mindenféle korú és érdekes párosítású emberek táncoltak, átszellemülten, egymáshoz bújva. Szuper hangulatos volt, ezt is elnéztem volna még jó ideig. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése