2012. augusztus 24., péntek

Mit kíván magának Svájc?

 
Mit kívánsz magadnak (Was wünschst Du Dir)? Ezzel a címmel és felszólítással jelentek meg plakátok nyár elején Svájc-szerte. A plakáton lévő kódot smarthphone-nal (okostelefonnal) lefényképezve az ember azonnal egy internetes oldalra került, ahol leírhatta kívánságát.

Mint utólag kiderült, ez a kampány arra akart példát mutatni a felhasználóknak, hogy plakátokról hogyan tudnak okostelefonjuk segítségével közvetlenül az interneten landolni.

A kampány 4 hete alatt 7500 kívánság érkezett bel, napközben akár percenként. A kampányt kitaláló ügynökség szerette volna az egyik kívánságot teljesíteni. Amikor valaki minden gyermeknek boldog gyermekkort kívánt, rögtön tudták, hogy ez lesz a megfelelő. Kiválasztottak egy olyan alapítványt, amely súlyosan beteg gyermekeket támogat és minden kívánság után 3 frankot utaltak a számlájukra - összesen 25 ezret.

A bérkezett kívánságokból egy csokrot pedig újabb plakátokon lehet olvasni. Elgondolkodtató és szórakoztató egyben.


Kommunikációs szemmel tökéletes kampány. Hát még ha még azt is figyelembe vesszük, hogy minden embert a vágyai, kívánságai visznek előbbre, amit most talán jónéhányan újragondoltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése