2012. augusztus 28., kedd

Clooney Obamáért Genfben

Fotó innen
Mindig megjelenik valamilyen olyan hír (itt angolul is), amin rendesen meg tudok lepődni. Most éppen az szolgáltatott alapot (a naívságomon és a tudatlanságomon) kívül, hogy George Clooney Genfben gyűjt Obama választási kampányára. Nem is a személye, mert az USA oly távol van, hogy nem követem figyelemmel, hogy ki mennyire vállalható és tisztességes célokat (említettem a naívságom...) tűz zászlajára. Inkább az, hogy milyen módon és hogy más országokban is kalapoznak a választási kampányra fordítandó pénzért.

Van tehát hősünk, nevesen George Clooney, aki repülőre pattant és meg sem állt a világ egyik leggazdagabb országáig, annak is legdrágább városáig. Ez a város attól válik még vonzóbbá, hogy több nemzetközi szervezet és multinacionális cég székhelye is itt található, ill. kellőképpen központi helyen fekszik Európában ahhoz, hogy a kontinensről bárhonnan viszonylag könnyen megközelíthető legyen. Hősünk elég celeb ahhoz (nem is tudom, hogy lehet-e egyáltalán celebebb valaki nála), hogy aki megteheti, bármit megtenne azért, hogy személyesen találkozzon vele. Nos, erre épült látogatása. A helyszín Genf egy elegáns étterme, Genf legelőkelőbb részén. Csekély 15.000 dollár adomány ellenében a szerencsés 35-40 önkéntes itt költhetett el egy közös vacsorát George Clooney társaságában hétfőn este. És akinek még ez sem volt elég (vagy a közös vacsorára nem futotta, esetleg már nem jutott be), mert a klubban ezt nem hinnék el neki, ha elmesélné, az a vacsora előtti fogadáson 1.000 dollárért jelenhetett meg, ill. 5.000 dollár leszurkolásával fényképezkedhetett a sztárral.

A szervezők 500.000 dollár bevételre számítanak, a fő célcsoport pedig a hazájuktól távol élő amerikaiak. Clooney egyébként otthon is szorgalmasan kampányol és gyűjtöget Obama számára. Az otthonában tartott luxus vacsora alkalmával 15 milliót kasszírozott erre a célra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése