2012. június 11., hétfő

ZIS Art Festival

Alexander Calder ihletésű mű
Bogiéknál az iskolában nagy szerepet kap a művészeti képzés. Felső tagozatban minden félévben van két választható tantárgy, ezek - a spanyol nyelv kivételével - mind művészeti témájúak. Bogi ebben a félévben az improvizációs színjátszást és a 3D Art-ot választotta, de volt még hagyományos színjátszás, énekkar, gitár és 2D Art is.


"What doesn't kill you" c. dal illusztrálás


Ezek a kis csoportok mutatták be tudásukat 1 hete az Art Festival nevű rendezvényen. Mint minden alkalommal, most is megdöbbentem, hogy mennyire ügyesek, tehetségesek a gyerekek. Vannak néhányan, akik született színészek (de azok sem érzik magukat rosszul, akik nem őstehetségek, mert ők a szereplési vágyuknak megfelelő kisebb szerepben tudnak megmutatkozni). Az egyik fiú pedig olyan fantasztikusan énekelt, miközben zongorán kísérte a dalt, hogy azt hittük, valami profi énekest hallunk felvételről, amire a többiek háttérénekelnek. A kezdő gitárosok is 4 szólamot játszottak. Bogi egyik osztálytársa is nagyon ügyesen énekel, ill. rappel, ezért ő egy dalban külön szólamot és rap-részletet kapott.

Bogiék speciális, különböző érzelmeket kifejező maszkokban (trestle mask) adtak elő egy rövid kis darabot. Vicces volt, csakúgy, mint a másik színjátszó csapat előadása. Nagyon érdekesen oldották meg, mivel sokkal többen voltak, mint ahány szerep, ezért minden szerepre kb. 5 gyerek jutott és jelenetenként váltották egymást. Mivel ők is maszkban játszottak, ezért a maszk, ill. egy jellegzetes kiegészítő (sál, kard, nagy has), ill. a narrátor kísérőszövege jelezte, hogy melyik szereplőről van szó.

Itt derült ki az is, hogy lakáskeresésünk közben Bogi egyik iskolatársáék lakását is megnéztük, ez volt Józsi kedvence, csak mivel a szülőket sosem láttuk a suliban, a gyerekük meg épp nem volt otthon, amikor ott jártunk, így nem derült ki, hogy van közös pont az életünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése