2011. november 5., szombat

Halloween


Megettem az összes cukrodat! Egy amerikai showman felhívására amerikai szülők tömkelege fogadta ezzel a hírrel gyermekét, majd a reakciót lefilmezték és feltették a világhálóra. Hogy reagálnak erre az amerikai gyerekek? Így.

Errefelé is vannak próbálkozások a cukorkagyűjtésre, és töklámpásokat is kitesznek a házak elé, de ennél sokkal jellemzőbb a tojásdobálás. Kevésbé kedves és barátságos szokás, ami inkább bosszúsággal jár.

Egyedül Zürich kantonban 110 alkalommal kellett a rendőségnek kivonulnia, mert gyerekek és fiatalok házakat, ablakokat, autókat dobáltak tojással. Wintherturban fiatalokat fogtak el a rendőrök, akik 80 tojással felfegyverkezve indultak útnak. A tojások jelenleg a rendőrség hűtőjében hűsölnek. Több helyen voltak gyújtogatások is. A mi falunk buszmegállójában is voltak nyomai az estének, másnap reggel tojásnyomok a földön és a busz oldalán is. Az egyik vonatot szép Halloween mintával dekorálta ki egy (vagy több) graffity "művész", persze nem a vasúttársaság megbízásából. A cikket olvasók azt kérik, hogy hadd maradjon így a vonat, olyan szép lett. A híreket olvasva úgy látom, hogy Németországban is ez a tojásdobálós módi dívik.

Számomra meglepő, hogy mennyi agresszió van itt Svájcban. Rendszeresen lehet ilyen híreket olvasni. Hol egy focimeccs fullad botrányba és kell emiatt félbeszakítani, hol az éjszakai illegális party után viselkednek vandál módon, máskor az aluljáróban történt késelésről olvasom a híradást, most meg Halloween éjszakáját használják ki randalírozásra. Gyakori és igen nagy probléma a mozdonyvezetők és repülőgéppilóták lézerpointerrel való elvakítása. Erről nem ír a világsajtó. Ha Magyarországon lenne ilyen (mondjuk autó felgyújtása a városban), rögtön címlapon lennénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése