2011. november 2., szerda

"Gyorshajtás"

Kb. 3 hete - valamilyen okból kifolyólag - Zürichen keresztül autóztunk - talán a GPS irányított arra, mert úgy vélte, még Zürichen keresztül is gyorsabban érünk haza, mint ha a - mindig zsúfolt, 3300 méter hosszú - Gubristtunel (Gubrist alagút) előtt álló dugóba sorolunk be. Zürichbe bemenni kb. olyan, mint ha Budapesten keresztül mennénk, leszámítva azt, hogy Zürich jóval kisebb, ámde ugyancsak forgalmas.

Szóval szépen haladtunk az úton, figyeltük, hogy jé, milyen lassan megy mindenki, majd egyszercsak elvakított egy villanás - igen, a trafipax. Nekem még sosem volt ilyenben részem, ill. lehet, hogy Magyarországon nem ilyen módszerrel fényképeznek. Ez tényleg vakító volt.

Hazaérve az volt az első, hogy Vargi egész este az internetet bújta, hogy mennyi volt azon az útszakaszon a megengedett sebesség, ugyanis itt könnyen elveszítheti az ember a jogosítványát, ha gyorshajtáson kapják. No meg arra sem emlékeztünk, hogy pontosan mennyivel mentünk. Ezért hát az elmúlt hetek izgalommal teltek, minden nap vártuk a büntetést tartalmazó levelet, ami "végre" megérkezett.

A trafipax szerint 57 km/h volt a sebességünk, a mérési hibahatár ennél a sebességnél 4 km/h, ezt levonták, így jött ki, hogy a megengedett 50 helyett 54 km/h sebességgel száguldottunk. A büntetés 40 CHF. Ha 6 km/h-val haladtuk volna meg a megengedettet, akkor már 120 CHF-et kellene fizetnünk.

Ezen a linken utána lehet nézni, hogy milyen közlekedési vétség milyen bírságot von maga után, itt pedig konkrétan a gyorshajtási tételek láthatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése