2011. október 10., hétfő

Áradás


Tegnap ismét "elkirándultunk" (ez nem túl szép kifejezés) az Aareschlucht-hoz, ahol már egy éve jártunk, de most Ritának is megmutattuk. Ismét megcsodáltuk az utunkba eső gyönyörű tájat és a természetellenesen, hihetetlen szép színű Lungern-i tavat (Lungernsee).

Az Aareschlucht, ahogy a neve is mutatja, az Aare folyó által képzett szoros. Tegnap délután még minden nagyon békés volt, még a szoros legszorosabb részén is viszonylag nyugodtan zubogott át a víz. Igaz, hogy nem győztünk elugrálni a mindenfelől csöpögő víz elöl és fölfelé nézve olyan volt a látvány, mintha vízpermet hullott volna az égből. Konstatáltuk is, hogy a magasabb részeken elkezdett olvadni a néhány napja lehullott hó és az teszi ennyire vizessé a túránkat.

Mindezt azért írtam le, mert most olvasom a hírekben, hogy a tegnap éjszakai nagy esőzés, plusz a hóolvadás hatására azon a környéken, sőt egész pontosan Meiringen településen is, ahol a szoros bejárata van, kilépett az Aare folyó (és több más folyó is) a medréből. 3 vasútvonalat, ill. szakaszt is le kellett zárni, a tűzoltók pedig szorgosan pumpálják a vizet az elárasztott pincékből. Olyan hihetetlen, hogy délután 5-kor még minden békés, este meg már mindent elárasztott a víz és ma már talán meg sem közelíthető a szoros. Az áradás utáni takarításról itt írnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése