2011. október 22., szombat

Ami sok, az sokÉn alapvetően toleráns ember vagyok - bár lehet, hogy a családom másképp jellemezne -, de ez már nekem is sok.

Több berni település általános iskolásai a közeli St. Johannsen börtön uszodájába járnak az iskolai oktatás keretében. Egy olyan börtön uszodájában, ahol gyilkosok, erőszakos bűncselekményeket elkövetők és gyermekeket molesztáló rabok töltik büntetésüket. Ráadásul nemrég, ezév nyarán meg is szökött egy gyilkosság miatt bebörtönzött rab innen. A gyerekek elmondása szerint a rabok gyakran figyelik őket az ablakokon keresztül.

Ennek ellenére Gals polgármestere úgy véli, hog a pályaudvaron nagyobb veszély fenyegeti a gyerekeket, mint a börtön uszodájában, hiszen az ajtók be vannak zárva és egy szökésben lévő rab amúgy sem az uszodába próbálna bemenni. Igaz, hogy a szomszédos településen is van egy uszoda, de nem látja indokoltnak, hogy a gyerekek úszásoktatását oda helyezzék át.

Most elolvastam az interneten a kommenteket is. Sok olyan ember is írt, aki gyerekként vagy felnőttként járt abban az uszodában. Szerintük a börtön uszodája valójában eredetileg is közös használatú, nyilvános uszodának épült és a börtön kerítésén kívül található (hogy mennek akkor oda a rabok?). A odajárt kommentelők mind szerették és véleményük szerint nem is lehet benézni az ablakokon. Ebben az esetben viszont - úgy gondolom -, hogy a gyerekeknek pszichésen rossz a tudat, hogy a börtön uszodájában úsznak és a képzeletük vetíti oda a rabokat az ablakokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése