2011. szeptember 18., vasárnap

Home Expo

Ma elmentünk egy olyan parkba (belépőjegy 5 CHF), ahol készházépítő cégek mintaházai láthatók. Egész más, mintha az ember magazinokat, vagy alaprajzokat nézeget. A ház teljes valójában, berendezve, működés közben látható. Ha az ember bemegy, látja, érzi, hogy milyen abban a házban a tér, a létezés, az élet.

Minden házban van egy képviselő/értékesítő, aki további terveket tud mutatni, aki felvilágosítást ad a lehetőségekről, a szolgáltatásokról, a költségekről. Mindenhol vannak szórólapok, katalógusok. Néhol egy-egy faldarabkát is kiraknak, bemutatandó, hogy miből is áll össze a fal, milyen vastag és milyen fajta rétegekből.

Svájcban ez az egyetlen ilyen készházpark létezik, az Aargau-i Suhr-ban. A neve Home Expo. 17 cég 17 energiatakarékos háza nézhető és tapasztalható meg kívül-belül. Az egyik épületben burkolóanyagok is kiállításra kerültek.

Németországban számos ilyen park (falu) található, ráadásul parkonként sokkal több házzal . A készházaknak sokkal nagyobb kultúrája van, mint Magyarországon. A készházkészítő, -építő cégek komplett szolgáltatást kínálnak, kulcsrakészre építik a házat (kertépítéssel együtt akár), 50 év garanciával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése