2013. szeptember 3., kedd

Rendhagyó divatbemutató

Fotók innen

Svájcban a nagyarányú külföldi között igen szép számmal találhatók muszlimok is. A 2007-es adatok szerint számuk eléri a 440 ezret (az összlakosság 5,8%-a), s ezzel a 2. legnagyobb vallási csoportot képvieselik az országban. Saját honlappal is rendelkeznek. A ruházkodás terén azonban már nem ilyen szerencsések, ugyanis - nem meglepő módon - nem nagyon találnak a helyi üzletekben a vallásuknak megfelelő ruházatot. Ezt a hiányt pótolandó határozták el a szervezők, hogy javítanak a helyzeten. Felkértek 4 kedvelt bel- és külföldi tervezőt és egy - a múlt hétvégén megrendezésre került - divatbemutatón tárták a megjelent 600 hölgy elé az eredményt.


Az egyik tervező egy Fribourgban élő 19 éves lány. Ő pl. arról beszélt, hogy elsősorban a maláj stílust kedveli, aminek a szabása és a passztelszínek adják a különlegességét. Hijabnak hívják az általuk hordott fejkendőt, saját márkája a Hijabelle, ami nagy népszerűségnek örvend.

Érdekesség, hogy fejkendő nélküli modellek is láthatóak voltak a kifutón. Az arcot is eltakaró burka hordása önkéntes, ezért a divatbemutatón nem szerepelt, mint ahogy férfiak sem, ugyanis a női rendezvényeken a férfiak nem vehetnek részt. A teljes szervezés is női kezekben volt, így büszkén mutathatják, hogy mire képesek egyedül, férfi segítség nélkül. Eredeti beszámoló itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése