2013. augusztus 17., szombat

"Udvari bolond" fesztivál


Erre a hétvégére is több érdekes program jutott. A közelünkben van Lenzburg (egy közel 9 ezer lakosú kisváros), aminek várában - Schloss Lenzburg - már 2x is jártunk (Svájcban élőknek vagy ide látogatóknak jó szívvel ajánlom - kedvcsináló kisfilm itt, korábbi vonatkozó poszt itt). 

Ez alkalommal azonban lent az óvárosban van péntektől vasárnapig nemzetközi "udvari bolond", vagyis udvari mutatványos fesztivál (Gauklerfestival). Nagyon stílusos, hiszen maga a városközpont is középkori, a városháza pl. valamikor az 1600-as évek 2. felében épült. A programok egy része közben egész középkori hangulat fogott el, mások azonban modernek, de persze ettől függetlenül szórakoztatóak voltak. A lényeg az, hogy olyan művészet, szórakoztató műfaj legyen, mely az utcán zajlik, nem négy fal között.Az akrobatikus kategóriában 2 mutatványt láttunk:

 


A Starbugs csapata ritmikus sportkomik-nak nevezi azt, amit művelnek és számos nemzetközi versenyen szerepeltek és értek el előkelő helyezést. Nekik volt a legnagyobb nézőközönségük és a sikerük is zajos volt. Igazán látványos és vicces volt a produkciójuk.
A gólyalábasok természetesen nem hiányozhatnak egy ilyen rendezvényről. Az utóbbiak egyfajta pszichedelikus zenével és kántálással is megtoldották produkciójukat. Kinézetük alapján az ördög és egy erdőtündér (elf?) volt, amiket megjelenítettek.
Összességében nagyon hangulatos, emberközeli és szórakoztató volt a program. A kisváros 6 helyszínén oszlottak el, egy-egy fellépő egy nap többször is látható volt, így aki több időt töltött el, akár mindenkit megnézhetett.
 

4 megjegyzés:

 1. Erről nem hallottam, irány Lenzburg!
  Köszi szépen.
  :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül elmentetek? Hogy tetszett?

   Törlés
  2. Igen, átmentünk, de sokat nem láttunk végül, mert összefutottunk ismerősökkel, és jól eldumáltuk az időt.
   :)
   Egyébként nagyon szép az óváros.
   Van ott egy nagyon jó étterem, az Ochsen.
   Ajánlom figyelmetekbe, jó a konyhájuk.

   Törlés
 2. Szuper, majd mi is megyunk! Koszi Szilvi!

  VálaszTörlés