2013. július 1., hétfő

Csak Schwitzerdütschül értőknek

Eric Weber kiakadt. Nagyon. Annyira nagyon, hogy el is hagyja az országot és nem is áll meg Abu Dhabi-ig. Interjú vele itt (5. percnél van a tetőpont). Eric Weber baseli újságíró és szélsőjobbos politikus. Elege van abból, hogy Basel tele van külföldiekkel és hogy - szerinte - a külföldieknek mindent szabad, nekik minden ingyen van és az igazi svájciaknál több joguk van (?!). Baselben már nem érzi biztonságban magát. A rendőrség sem védi meg többé. A Grossrat-ban (a kanton parlamentje) már bejelentette lemondását, ahol ezt szkepszissel fogadták. Azóta már azt is bejelentette, hogy az ICE 76-os járatával fog elindulni Frankfurtba, 9.15 perckor, a 4-es vágányról ... Tulajdonképpen már korábban lejáratta magát, a választásokkor választási csalással vádoltak, ezért 1 hét vizsgálati fogságban is ült. Itt hiába kért orvost, nem kapott. Teljesen kibukott. Még mielőtt elkezdenénk sajnálni, érdemes megnézni a vele készült interjút (a fönti linken).

Abu Dhabiba költözik és egy sejknek fog dolgozni. Igaz, hogy ott 95%-os a külföldiek aránya, de ez őt nem zavarja, sőt, hiszen ott ők teljesen integrálódnak. Ha valaki a törvény ellen vét, az elnyeri méltó büntetését.

Az interjúból készült egy megzenésített videóklip, itt megtekinthető. Állítólag 1 hete rajta röhög az egész ország.

Cikkek Eric Weberről itt olvashatók.

Ezt a hírt csupán azért örökítem meg, hogy lássuk, Svájc is kitermeli a maga "fura" figuráit (igyekeztem finoman fogalmazni).

1 megjegyzés: