2013. június 11., kedd

Kofferpiac - hobbialkotóknak

Fotó innen

Hatalmas ötlet! Rengeteg ember van, aki szeret alkotni, kreatívkodni, akár profi szinten is, csak épp nincs hová tennie az elkészült darabokat. Meg hát a folytatáshoz a - helyen kívül - pénz is kell. Jó lenne eladni őket, de hogyan?

A kofferpiac (Koffermarkt) a legújabb trend. Egyre több helyen és egyre több résztvevővel rendezik meg őket. A legeslegelső tavaly márciusban volt Schaffhausenben. Sajnos csak a beszámolót vettem észre az 1. Wettingeni Kofferpiacról, ami tőlünk csupán 10 percnyi autóútra volt ... Eddig ez volt a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény Svájcban, 94 kiállítóval. 

A dolog igen egyszerű. Minden résztvevő hoz magával egy koffert, illetve ebben hozza és állítja ki a portékáját. A kiállításhoz használt régi bőröndök szép keretet biztosítanak a kis kreációk számára és egyúttal a kiállítható áruk mennyiségének is határt szab. A hobbialkotások általában úgysem hatalmasak és mivel ne főállásban készülnek, nem is kereskedelmi mennyiségben kerülnek ki az alkotók kezei közül.

Az ötlet amerikából származik, ahol "trunk-show" néven fut, ugyanis az autók csomagtartójából árul mindenki (autó nélkül amúgy sem tesznek egy tapodtat sem). Ennek az ötletnek az európaisított változata a kofferpiac.

Azt hiszem, utánanézek, hol szerezhetnék egy jó  nagy bőröndöt és jelentkezem a következőre a sütikínáló állványaimmal, az üvegfestményeimet és a decoupage képeimmel. :)

További helyszínek, időpontok:
Luzern - jelentkezés júni végéig, piac november 16-án
Schaffhausen - a zürichi Creativa kiállításon vesznek részt, jelentkezés júni 30-ig, vásár szeptember 26-29-ig
Biel - júni 28-ig, piac augusztus 17-én
Chur
Dübendorf
Interlaken
Solothurn - jelentkezés júli végéig, piac november 9-én
Winterthur - piac augusztus 31-én
Museum Attiswil - piac november 15-17-ig

Egyéb fórumok, ahol saját kreációt meg lehet hirdetni:
Etsy - nemzetközileg állítólag ez a legismertebb
Dawanda
Guzuu
Ansalia - ez svájci, és saját blogot is lehet rajta kreálni, kész alkotásokat, anyagokat, kreatív kurzusokat lehet meghirdetni, tippek, ötletek és útmutatók is találhatók rajta és a rendezvényekről is értesülhetünk

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jópofa dolog.
    Még nem hallottam róla, de legközelebb elmegyek és megnézem közelebbről is.
    :)

    VálaszTörlés