2013. március 27., szerda

Piros lap...

 Rote Karte für Ungarn: Die Kika-Nachrichtenredaktion erklärt den Kindern die Situation in dem Land. i(Screenshot YouTube)/i

Már megint negatív színben jelenik meg Magyarország a külföldi hírekben...

A német ARD és ZDF KiKa (Kinderkanal) nevű gyerekcsatornájának egyik műsora, amolyan gyerekhíradója arról tudósítja a gyerekeket, hogy Magyarországon, ami az EU tagja, bizony nem mindig tartják magukat a Fidesz politikusai az EU szabályaihoz. Előfordul pl., hogy az újságírók nem tudósíthatnak szabadon, vagy rádióadók nem kapnak engedélyt, mert kritikusan nyilatkoznak a hatalmon lévő kormányról. Az Alkotmánybíróság jogait is megnyirbálta a hatalom. És - mint mondja a műsorvezető - ez bizony sokaknak nem tetszik az EU-ban, ezért vizsgálatot indítanak, hogy retorzióra van-e szükség Magyarország ellen. A német nyelvű gyerek-híradó itt nézhető meg.

A svájci hírekben pedig arról tudósítanak, hogy ez a gyerekműsor kiverte Orbán Viktornál a biztosítékot, és a gyerekek agymosásának titulálja azt. Természetesen hevesen tiltakozik azellen, hogy Magyarország ne tartaná magát az EU szabályaihoz, azonban országa szuveneritását nem hajlandó feladni. Véleménye szerint a kisfilm valótlanságokat állít és nem a tényeken alapul - aggodalomra ad okot, hogy a német gyerekeket félrevezetik az országgal kapcsolatban. Még azt is megemlíti, hogy Magyarországon ilyen nem fordulhatna elő: ha ilyen műsor kerülne adásba, készítőjének távoznia kellene állásából...

A Külügyminisztérium a budapesti német nagykövetségnél hivatalos panaszt nyújtott be.

2 megjegyzés:

  1. Igen, én is olvastam róla:

    "Vannak bizonyos szabályok, amelyek mind a huszonhét uniós tagországra vonatkoznak. Van azonban egy ország, Magyarország, amely nem a legjobban ügyel ezekre a szabályokra.."

    VálaszTörlés
  2. En is pont tegnap este olvastam.... szomoru.... meg az is, hogy lassan szegyenlem elmondani, ha kerdezik, melyik orszagbol jöttem...mert persze csak a negativ, a rossz hirek jönnek at, az emberek meg altalanositanak es skatulyaznak... persze az is igaz, hogy nem feltetlenül kellett volna egy gyerekmüsorba bevinni ilyen szinten a politikat..

    VálaszTörlés