2013. március 30., szombat

Húsvéti csoki


Idén is tiszteletünket tettük a Lind csokigyár üzletében és bekészleteztünk néhány kg csokoládét... Talán a képeken is látszik, hogy ez a csokiimádók Mekkája... (és ez még csak az egyik, a két üzlet közül).

Persze Húsvétra való tekinettel nyulakat is hoztunk haza, hogy ne érje szó a ház elejét. És mivel nem vagyunk tipikus magyarok, sőt, csokifogyasztásunkat tekintve leginkább a svájciakhoz hasonlítunk, nem is kis mennyiséget.

A 2005-ös statisztikák szerint ugyanis a magyarok nem igazán nagy csokifogyasztók. Míg az európai átlagpolgár évi 6,5 kg csokit fogyaszt, sőt, a csokinagyhatalomnak számító angolok, németek, svájciak 10-12 kg-ot, addig a magyarok csupán 3,2 kg-nyit.

A statisztika szerint minden svájci 610 g húsvéti csokinyulat ill. egyéb húsvéti állatfigurát fogyaszt évente. Bővebben ebben a cikkben lehet a témáról németül olvasni. Többek között arról is, hogy az emberek többsége a nyulat a fülénél kezdi meg, a francia svájciak pedig előszeretettel törik előbb össze, és majszolják darabokban.

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése