2013. március 1., péntek

Basler Fasnacht


Úgy alakult, hogy mégsem jutottm el Luzernbe, viszont nem szerettem volna farsangi felvonulás nélkül zárni ezt a farsangi szezont - így maradt a legnagyobb, az eredeti, a baseli...

Tavaly már írtam róla, így most nem szeretném magam ismételni. Azonban az, mi ilyenkor Baselben folyik, még mindig lenyűgöz. Konkrétan 3 egész napon keresztül folyamatos felvonulás, tömeg az utcákon, jelmezesek, kicsik, nagyok, öregek, mindenki, aki él és mozog (és nem menekült el a tömeg és a zaj elől a városból), az az utcákon tolong. Leírhatatlan hangulata van az egésznek. Még nagyon erősen él a régi hagyomány, az óváros utcáink magányosan, vagy kisebb-nagyobb csoportokban, gruppokban vonuló jelmezes zenészek, kiegészülve a politikai, gazdasági üzenetekkel tűzdelt laternás felvonulásokkal, sőt, még gyerekfelvonulás is van - erről már a babakocsisok sem maradhatnak le.


 
Minden kirakat farsangi dekorációt kap ilyenkor, a nagyobb áruházakban lehet kapni farsangi jelmezeket is. A 3 napot élőben közvetíti a tévé, a városban elhelyezett 5 különböző kamera képét pedig folyamatosan lehet követni az interneten is. 

Én most képekkel próbálom a hangulatot felidézni, de aki teheti, mindenképpen vegyen részt egyszer a baseli farsangon!
 Még több fotó itt.


1 megjegyzés:

  1. Na azt hiszem, jövöre nekünk sem szabad ezt kihagyni :)))) Nagyon szuperek a fotok, tenyleg hatalmas hangulata lehetett :)))
    Szep hetveget Nektek :) (mentek vmerre csavarogni? Gabor dolgozik holnap, szoval nekünk csak a vasarnap marad :)
    Sok puszi Orsi

    VálaszTörlés