2013. január 11., péntek

Szárnyal a Swatch Group

 

A svájci órakonszern forgalma a várakozásokon felül teljesített tavaly - 1 milliárd frankkal nőtt a forgalmuk az előző évihez képest. Ezzel nagy lépést tettek az álomcélnak tekintett 10 milliárdos éves forgalom felé. 2012-ben 8.143 milliárd forgalmat értek el, ami 14%-os növekedésnek felel meg (tavaly is 10%-kal tudták növelni forgalmukat). 

Ennek megfelelően a nyereség is rekord összegű lesz, elemzők szerint 1,5 milliárd frank körüli. A gyártókapacitás állandóan kihasznált, tavaly 700, idén 100 új munkatárssal bővül a cég, összesen 30 ezren dolgoznak a Swatch Group-nál.

Fotó innen

A Swatch Biel-i székhelyű cég, 1983-ban alapították két pénzügyi nehézségekkel küzdő, eredetileg 1930-31-ben alapított, svájci óragyártó cég egyesítésével (ASUAG - a világ legangyobb óraszerkezet és alkatrész gyártója, valamint az SSIH - az Omega és a Tissot egyesüléséből jött létre), hogy ezzel akadályozzák meg cégeik japán kézbe kerülését. Máig világelső óraszerkezetek és alkatrészek gyárátásban, tulajdonosa (Hayek) a világ leggazdagabb emberei közé tartozik, 232. a Forbes magazin ranglistáján.  19 márka tartozik a cégcsoporthoz, köztük ékszerek is.

Breguet, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz, Léon Hatot, Omega, Tiffany & Co., Longines, Rado, Union Glashütte, Tissot, ck watch & jewelry, Balmain, Certina, Mido, Hamilton, Swatch, Flik Flak, Endura and Tourbillon.

Swatch Group – DYB
Dress Your Body - szintén a Swatch Group terméke

1 megjegyzés:

  1. Nagyon informatív írás. Tudtam, hogy van ilyen márka, de nem ismertem.
    Köszi. :)

    VálaszTörlés