2013. január 13., vasárnap

Fondüevés-világrekord

A svájciak saját bevallása szerint is unalmas az ország. Gondolom, ezt kárpótlandó szerveznek mindenféle rendezvényeket. Tegnap pl. az "Egyszerre legtöbben fondüt evők" világrekordját állították fel a zürichi főpályaudvaron.

Tudjuk, hogy itt minden az üzletről szól, így ez sem volt másképp. A szervezés tökéletes - nem meglepetés, szponzorok mindenfelől - nem meglepetés, belépőjegy a résztvevőknek - miért is lenne ingyen?
Fotók innen
Helyszín: Zürich főőályaudvar csarnoka
Időpont: 14-20 óra között
Résztvevők száma: 800 fő (eredetileg ennyiben maximálták)
Részvételi díj: 29,75 CHF
Részvételi díj 4 főre: 119 CHF

A 4 főre szóló részvételi díj egy fondü-csomagot is magában foglalta, amit utána hazavihettek a résztvevők (mi ez, ha nem tömény reklám?).
 • Tea, teáskanna és teáspoharak a Lipton-tól
 • Caquelon Set a Kuhn Rikon-tól
 • Fondue sajt Gerber-től
 • Kenyér  Buchmann-tól
 • Fehérbor a Rahm Borászattól
 • Kirsch (cseresznyepálinka) & Mini-Caquelonok Dettling & Marmot-tól
 • Uborka Chirat-tól
 • Rätselspass Quest.li
A rendezvényen csak saját felelősségre lehetett részt venni (a 16 ill. 18 év alattiak tisztában vannak vele, hogy nem fogyaszthatnak alkoholt és eszerint is járnak el), saját felelősség- és balesetbiztosítással rendelkezve.

A szervezők célja, hogy szabadidejükben is összehozza az embereket, közös élményt biztosítva számukra. Mi is lehetne alkalmasabb ehhez, mint Svájc egyik szimbóluma, a fondü, jobban mondva a fondüzés, ami a legkevésbé sem magányos tevékenység. Ezúttal 800-an élvezték együtt a 200 kg-nyi sajtot, bizonyára nagy élmény volt számukra. Csak azt sajnálom, hogy nem láttuk, pedig tegnap voltunk Zürichben, a főpályaudvaron is, csak mivel nagyon nagy, egy másik bejáraton keresztül közelítettük meg a vonatunkat. A pályaudvar méreteit tükrözi, hogy arrafelé, amerre mi mentünk, nem volt tömény sajt-szag (pedig a fondünek, meg a raclette-nek nagyon is van szaga). Viszont ott osztogattak Gerber fondü-sajtot az utazóközönségnek (vagyis akik a pályaudvar azon felén megfordultak), amit mikroban lehet felmelegíteni.

Vonatkozó cikkek itt és itt, meg itt.

3 megjegyzés:

 1. Szerettem volna jegyet nyerni rá, de nem kedvezett a szerencse. :)

  VálaszTörlés
 2. Azt már én is hallottam, hogy unalmas ország Svájc. Nem értem miért. Rengeteg a program, az ember szűkebb környezetében is szinte hetente találhat valami elfoglaltságot.

  VálaszTörlés
 3. Vicces, mennyi programot szerveznek a zürichi pályaudvarra, volt ott már strandröplabda mérkőzés homokkal, bikinis lányokkal, de estélyi ruhás bál is, zenekarral, keringőző párokkal. Mindeközben az utazók jönnek-mennek az állomáson...

  VálaszTörlés