2013. január 31., csütörtök

Anglia a bevándorlás ellen - Angol humor?

 britain-full

 summertime-living

2014-ben, azaz 1 év múlva lejár a Romániára és Bulgáriára vonatkozó munkavállalási kvóta Angliában, ezért sokan attól tartanak, hogy ezen országok 29 millió lakosából bizonyára rengetegen fognak majd útnak indulni, hogy Angliában próbáljanak szerencsét. 

Már meg is született egy - Anglia ellen szóló - negatív kampány terve (a kormány megbízásából!), mely kampány Bulgáriában és Romániában futna. Célja az, hogy elvegye a kedvét azoknak, akik úgy gondolják, hogy Angliában kolbászból van a kerítés, másképp fogalmazva, az angliai élet hátulütőit szeretnék bemutatni. A Guardian nevű neves napilap felhívást tett közzé olvasói között, hogy küldjenek be erre a témára plakátterveket a szerkesztőségbe. Igazi gyöngyszemek vannak közöttük (ezen a linken még több).

"Mi is csak azért maradunk, mert nem működik a tömegközelekedés" 
"Utáljuk magunkat - Valószínűleg Önt is utálni fogjuk"
"Ne jöjjön Angliába! Nálunk mindig esik az eső és rosszak a fizetések!" 

grey-britain
come here

Nem ez az első alkalom, amikor ilyen negatív kampánnyal próbálkoznak. 1970-ben Leicester városa indított egy hasonlót, az Ugandából érkező bevándorlóknak üzenve - csekély sikerrel...

Persze egyéb tervek is vannak arra, hogy kevésbé vonzóvá tegyék országukat az új - több százezerre becsült - jövőbeli bevándorlók számára. Az egyik szerint csak azok költözhetnének oda, akik bizonyítani tudják, hogy legalább 6 hónapig önerőből fenn tudják tartani magukat (hm, gyanítom, hogy a Bulgária/Románia ill. Anglia között fennálló jövedelem- és kiadási különbségek miatt kevés szerencsét-próbáló vágna neki ezek után az új életnek).

Cikk itt, itt , itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése