2012. december 16., vasárnap

Kochblume

 

Tegnap Baselben voltunk, az esős idő ellenére megnéztük a karácsonyi vásárt. Most kivételesen nem a városról és az élményekről szeretnék írni, hanem a vásárfiáról. Német neve Kochblume, ami valójában egy szilikon fedő, melynek a közepe egy rugalmasabb, vékonyabb, kivehető szilikon-virág.

Ez a találmány nagy áldás számomra! Ha krumplit vagy tésztát főzök, és egy pillanatra elfordulok mellőle, egész biztos, hogy kifut. Így nem volt kérdés, hogy vegyünk-e egy ilyen szilikon fedőt, amikor megláttuk a vásárban a bemutatót.

 

Az már csak itthon derült ki, hogy azon kívül, hogy kifutásgátló (Überkochstopp) és olajban sütés esetén spriccelés gátló, ha ráteszünk egy igazi fedőt, miközben alatta fő a tészta, akkor a két fedő között zöldséget is lehet párolni. Sütőbe, mikróba is tehető és mosogatógépben mosogatható.

 

Egyszóval csak ajánlani tudom! Én már nagyon untam, hogy minden főzés után kompletten le kellett takarítanom a tűzhelyet...

Itt egy kis bemutatófilm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése