2012. december 6., csütörtök

Advent a negyedben

Fotó innen

Baden ugyan kisváros, mégis városrészekre, negyedekre (Quartier) van osztva. Ezeknek a városrészeknek pedig van egyesülete, amely arról gondoskodik, hogy az ittlakók igazán otthon és jól érezzék magukat. Ők szerkesztik a városnegyed lapját is, ahol a helyi hírekről, a lezajlott és még előttünk álló rendezvényekről értesülhetünk. Ez persze nem újdonság, ilyen otthon is van.

Az újságban néhány hete felhívást tettek közzé, hogy aki szeretne részt venni az adventi ablakdekoráció programban, jelentkezzen. Advent kezdetével pedig minden postaládában ott figyelt a színesben kinyomatott adventi program. Minden jelentkező kapott egy napot, amikor bemutathatja az érdeklődőknek a szépen dekorált, esetleg kivilágított ablakát. Vannak, akik egy italra is vendégül látják a látogatókat, egy család pedig még zenéről is gondoskodni fog. December 22-én késő délután pedig csoportos (majdnem kirakatnézést írtam), szóval csoportos adventi ablakmegtekintő túra indul a közelünkben lévő kisbolt elől.

Mindehhez van egy naptár a dekorációban részt vevő családok nevével, címével, azzal a megjegyzéssel, hogy adnak-e pluszt és egy térkép is a városnegyedről, számokkal jelölve rajta azokat a helyeket, ahol a látványosság van. A csoportos túra után meleg raclette várja a kiindulási helyen, a bolt előtt az átfázott, jó hangulatú társaságot.

Nekem nagyon tetszik ez az ötlet, mert igazából semmibe sem kerül, erősíti az összetartozás érzését az egy környéken lakókban és advent ideje alatt ez különösen fontos. Az időjárás eddig szolgáltatja a havat a télies, karácsonyi hangulathoz, rajta nem múlik. Mi pedig hozzátesszük azt, amit mi tudunk - a készülődést, a figyelmességet, az egymásra figyelést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése