2012. december 9., vasárnap

A "világvége" után

Fotó innen
Ha lenne több időm, mint ahogy sajnos nincs, akkor most írnék egy kicsit a 2012.12.21-re prognosztizált világvégéről, amikor a Maya naptár végződik. Opciók: a Nibiru bolygó közeledte és esetleges becsapódása, óceánok vízszintjének drasztikus megemelkedése, pólusváltás, meteorzápos, több napnyi sötétség stb. ... Nekem a legszimpatikusabb és hozzám közelálló teória az egyre több emberben végbemenő tudatállapotváltozás, a lelki felmelkedés kezdete  - ez azonban nem üzlet és nem szenzáció (egy orosz vállalkozó pl. túlélő-készletet dobott piacra). A NASA mindenesetre létrehozott egy speciális weboldalt a témában feltett gyakori kérdésekkel és az azokra adott válaszokkal.

Franciaországban van egy 189 lakosú kis település, Bugarach, ott pedig egy hegy, ami állítólag védelmet nyújt a világvége ellen az ott tartózkodók számára, olymódon, hogy ott földönkívüliek fognak felbukkanni, akik megmentik az ott tartózkodókat. Ezért egy ideje már elkezdték nem helybeliek felvásárolni a földeket, ami persze jól megdobta az ingatlanárakat és a csöppnyi település élete már jó ideje minden, csak nem nyugalmas. A polgármester a katonaság segítségét kérte. 

Lássuk csak, néhány élelmes svájci milyen üzletet lát a világvége lehetőségében.

 • Jól jön az üzleteknek, mert vannak, akik máris elkezdtek tartalékolni a nehezebb napokra (Hamsterkauf).
 • Zürichben van olyan szórakozóhely, ahol világvége party-t rendeznek. Rúgj ki jól a hámból, hiszen másnap már úgysem lesz, nem kell viselned a következményeket!
 • Wallisban a Crans Montana síterep a "világvége" utáni napon minden eszközét ingyen biztostja - ingyenes lesz a buszút, a felvonó, a síbérlet.

2 megjegyzés:

 1. Ezek Wallisban nagyon cselesek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A szóvivő szerint csupán a pályákat szeretnék megtölteni élettel, afféle szezonnyitó lenne ez :)

   Törlés