2012. november 7., szerda

"Sárgarépa"

Ez az összeállítás korántsem teljes, csupán azok szerepelnek benne, amikkel ma a répapiacon találkoztam.


Így néztek ki a piacon
Ez volt a vásárfia (x2).

Készül a vacsora
Az olyan - lelkes - amatőrök számára, mint amilyen én is vagyok, egy kis fajtameghatározást is kifüggesztettek.


Karotte (sárgarépa) - a hagyományos, gömbölyű végű sárgarépa - Aromás és nagyon édes, nyersen és főzéshez is jó.

Pfaelzer - tömzsi, sötétsárga répa - Aromás, földes ízű és enyhén édes, nyersen és főzéshez.

Bluepower (Kék erő) - sötétlila héjú, belül narancssára répa - Aromás és nagyon édes, nyersen és főzéshez. Főzéskor ereszti a színét (a többi répát is megfogta párolás közben).

Kaiserin (Császárnő) - a hagyományos, hegyes végű sárgarépa - Aromás, földes ízű, alig édeskés, nyersen és főzéshez is jó.

Schneewittchen (Hófehérke) - halványsárga, hosszúkás formájú répa - Aromás, nagyon édes és zsenge, nyersen és főzéshez.

Herbstbrise (Őszi szellő) - piros színű - Aromás, fűszeres ízű és alig édeskés, nyersen és főzéshez is jó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése