2012. szeptember 16., vasárnap

Süpercross Baden

Badenben mindig történik valami. Alig lett vége a 11. nemzetközi animációs filmfesztiválnak (Fantoche), ami a Stadtfest után jött közvetlenül, ma a sportolóknak kedvezett a programbeosztás.

A Baldegg-en (ez annak a hegynek a teteje, amin mi is lakunk) rendezték meg a 2. Süpercross nemzetközi kerékpáros versenyt. 13 országból 220 felnőtt és 150 gyerek résztvevő tette meg a távot ott, ahol pontosan egy héttel ezelőtt még a diófa alatt heverésztünk, olvasgattunk (akkor is gyönyörű idő volt, mezítláb sétáltunk s fűben, csakúgy mint ma, mármint ami az időjárást, nem a fűben sétálást illeti). A versenyről szóló cikk itt olvasható.

 

 Kerékpáros versenyen még sosem voltam, így rövid időre felmentem körülnézni. Rögtön a "box-utcában" találtam magam, Itt álltak a versenyzők autói (transporterei). Feltételezem, hogy ebben szállítják a csapatok biciklijeit, a szereléshez és az edzéshez szükséges eszközöket.Az orvosi sátor előtt pedig egy terepen való mentésre alkalmas mentő-quad parkolt - remélhetőleg nem volt rá szükség. A kicsik számára kis ügyességi pályát állítottak fel. Tényleg minden korosztály talált magának elfoglaltságot. A kicsik még csak gyakoroltak, a kicsit nagyobbak azonban már komolyan versenyeztek, ugyanúgy, mint a nagyok.

"Mentőautó"
Ügyességi pálya az apróknak
Várakozás
Kb. 10-12 éves korosztály versenyének befutója
Az erdőből kiérve ezen a terepen mentek végig
Bicikli-mosó
Sajnos a nagy versenyt nem tudtam megvárni, mert programunk volt, de a gyakorlás hangulata is izgalmas volt. Az igazi attrakciót a férfiak versenye jelentette, ahol külföldi és svájci világsztárok is versenyeztek. Pl. a cseh világbajnok Zdenek Stybar, a francia Francis Mourey (a világranglista 5. helyezettje), vagy az olasz Enrico Franzoi (többszörös országos bajnok), mellettük a helyiek: Simon Zahner, a Flückiger fivérek, Marcel Wildhaber és Martin Gujan. Ezek a nevek nekem persze az égvilágon semmit sem mondanak, csupán a tényszerűség és a teljesség igénye miatt írom le őket. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése