2012. szeptember 1., szombat

Itt van az ősz, itt van újra...

... csak épp a kelleténél egy kicsit korábban. Augusztus 31-én 13 fok? Ki látott már ilyet? Valószínűleg még túl rövid ideje élünk Svájcban ahhoz, hogy ezt normálisnak tartsuk.

Sötét, borongós ég, sok eső és napokon át 12-13 fok - ezek a kilátások a közeljövőre nézve. Az időjárásjelentésben pedig elkezdték bemondani, hogy hány méternél van a hóhatár (ma 1300-1900 méter között). Számomra ez sokkoló! :)

Azért valamelyik reggel még lefényképeztem, ahogy a nap sugara áttör a nap és a házunk között álló fa ágain. Rövid ideig tartott a jelenség (majdnem csodának neveztem), de mivel a fényképezőgép mindig kézközelben van, sikerült megörökíteni.
Nem sokkal később azonban szélsebesen bekúszott a köd, először azt hittem, tüzet gyújtottak valahol, úgy gomolygott, mintha füst lett volna. Aztán amikor megtelt a völgy köddel, akkor megállt a köd gomolygása.No és az iskola... Otthon még csak most kellene bekötni a könyveket, füzeteket, itt meg már 3 hete tart a tanítás. De ez egy másik bejegyzés témája lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése