2012. június 29., péntek

Visszavágyom!

A józan ész által diktált cselekedetre ellentétére késztetnek a kötelezően letöltendő szabadságok, iskolai szünetek, jelen pillanatban konkrétan a nyári szünet. Ha nyári szünet, irány Magyarország! Nemrég még azon keseregtem, hogy elég volt a hideg, az eső, jöjjön végre a nyárias időjárás. Na de mindennek van határa! 

36-39 fok árnyékban... Ez nem európai embernek való! Mindeközben Svájcban 22-24 fok... ó, be szép is az... Ez egyúttal reményt ad, hogy nem fog az összes növényem tönkemenni a következő néhány napban (Svájcban), amíg nincsenek meglocsolva.

8 megjegyzés:

 1. Szilvi, ma délután nálunk a teraszon 45 fok volt!!!! Igaz, pont odasütött a nap, de ha kimegy az ember, akkor is az a nap süti :) szóval ma és még holnap nagyon meleg volt/lesz itt is :)
  Azért én irigykedek MO miatt, már nagyon nagyon várom, hogy menjünk haza és ázhassak végre a Balcsiban :)))
  Szép napokat Nektek otthon!!! Puszi Orsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, te jó ég, az már vetekszik az itthoni időjárással! 2 napig én is bírom a meleget, de utána már telítődöm. A Balcsit én is várom! :) A hazaútig további szép kirándulásokat kívánok! Puszi!

   Törlés
 2. Baden alacsonyabb részein ma meghaladta a 30 fokot! Most kellemes 27 egy rövid zápor után. Két szem eper beérett, nagyon finomak voltak. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egészségetekre és köszi a gondozást! :) Hamarosan beszélünk!

   Törlés
 3. hol van itt 22-24 fok? inkább 30+ :D ma strandra megyünk. igaz, vasárnaptól megint eső, szóval néha lehűl...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nézd meg a 10 napos előrejelzést! Ott van a 22-24 fok, itt meg 35-40... Erről a "Télen nagyon hideg van, nyáron meleg van, soha sincs jó idő..." kezdetű dalocska jut eszembe. :) Használjátok ki a jó időt, idén még nem volt belőle sok! Jó strandolást! :)

   Törlés
 4. Jelentem, itt tegnap óta ismételten zuhog. Egyfolytában... Bár nem vagyok az a hőségtűrő típus, az állandó szürkeség és a víz, víz, víz mindenütt, a hosszú nadrág, dzseki, esernyő kombináció sem a kedvencem.
  Élvezzétek a jó időt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbálom visszaidézni azt az időt, amikor még én is napsütésért és melegért fohászkodtam, de amikor süt körülötted az aszfalt és minden mozdulat nehezdre esik és már a levegővételtől is patakokban folyik rólad a veríték (nemhogy a gőzölős vasalóval való vasalástól), akkor valahogy nem megy. Az előrejelzés szerint július közepéig durván 30 fok fölött, 40 közelében lesz a hőmérséklet, sivatagi forróságnak titulálva... Ma a nap nagy részét plázában töltjük, most készülünk moziba, mert ott is hűvös van. :)

   Törlés