2012. június 6., szerda

MeglepetésTegnap épp a mosókonyhában ügyködtem, amikor láttam, hogy egy középkorú elegáns úr sétál fel a házba. Gondoltam, hogy ő lesz a tetőtéri lakó. De néhány perc múlva jött is vissza, egy másik férfi kíséretében (ő volt az, aki az éjszakai padlófestésről értesített minket legutóbb). Ő felismert és tájékoztatott, hogy épp most helyeztek el az ajtónk előtt egy kis ajándékot.

Az ajtó előtt egy képeslap kíséretében

A hálószobában (a piros függöny még nincs feltéve)

És tényleg. Az ajtó előtt egy csinos kis cserepes virág fogadott, amit abból az apropóból adtak, hogy megköszönjék türelmünket és toleranciánkat a még várható munkálatokkal, ill. a további szomszédok beköltözése által keltett zaj elviselésével kapcsolatban. A mi házunk az első, utána jön még egy, ezek - azt hiszem - már kész vannak, de épül még kettő. A mögöttünk lévő ház fölött daru magasodik, munkások, betonkeverő autók jönnek-mennek. A parkosítás is folyamatban van, azt hiszem a kertészek beszélgetnek épp a teraszunk alatt (olyan, mintha itt lennének a lakásban).

A virág mindezen persze nem segít, de azért kedves gesztus. :)

Viszont a kertészek megfigyeléséből jöttem rá, hogy miért tiszta itt minden út. Sehol egy sárfolt, kosz. Egyrészt még a mezőgazdasági utak is (ahol a traktorok járnak) aszfaltozottak, másrészt a darus teherautó, amivel a fát a neki kiásott gödörbe beemelték, egy a földre leterített zsákvászon félén hajtott a földre, hogy nehogy sár ragadjon a kerekeibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése