2012. május 2., szerda

Másfajta segítségVan Zürichben egy szervezet, ami a Zürich kevésbé csillogó és híres, sokkal inkább hírhedt területén tevékenykedik. Ott, ahol a prostituáltak, emberkereskedők, mindenféle függőségtől szenvedők látványa a mindennapos, nem pedig a luxus.

Ez a szervezet (Heartwings) azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a társadalom szélén álló, egyre lejjebb csúszó, mindenféle nemzetiségű embernek a kiszállásra. Egy lelkész házaspár vezeti, akik rájöttek, hogy ki kell lépniük templomuk falai közül, hogy azoknak is segíthessenek, akiknek igazán szükségük van a segítségre, de soha nem fogják őket felkeresni. Nemcsak hogy kimentek az utcára, a piros lámpás negyedbe, de öltözékükben is alkalmazkodtak célcsoportjukhoz. Ezen a linken látható velük egy interjú. Ebben elmondják azt is, hogy nemcsak ott vannak problémák, ahol egyértelműen látható. Sokszor kívülről idillinek tűnő családokban, a kulisszák mögött is csúnya dolgok (pl. családon belüli erőszak) történnek.

A legújabb kezdeményezésük a prostituáltaknak szól. Úgy gondolták, hogy ők azok, akik mindenkit kiszolgálnak, de velük senki sem foglalkozik. Ezért minden csütörtökön ingyenes masszázst biztosítanak az érdeklődők számára. A cikk szerint eddig még csak néhányan vették igénybe ezt a szolgáltatást, ők azonban nemcsak testileg lazulhattak el, hanem a lelküket is megkönnyítették - gyakran elerednek a könnyek.

A lelkész házaspár esténként kel útra és ital-, valamint csokiosztáson kívül reményt nyújtanak a kiszolgáltatott helyzetből való kiszállásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése