2012. április 22., vasárnap

Mainau újra


Mainau szigete azok számára paradicsom, akik szeretik a természetet, a virágokat. Nekem mindenesetre az. És az nem úgy van, hogy egyszer elmész, akkor már láttad, és nem kell többször menned. A szigetet úgy "kreálták meg", hogy kora tavasztól késő őszig mindig virágzik valami, de nem csak úgy elvétve, hanem tömegesen. A mostani tulipán-tenger varázslatos. Olyan mennyiségben és színekben pompázik, amilyet én még sosem láttam. Tudom, Hollandiába kéne mennem, de miután ezt láttam, oda már nem is vágyom - annyira. :) Évente 100.000 tulipánhagymát ültetnek a világ minden pontjáról. Olyan lángoló pirosak is vannak, amiket le sem tudtam fényképezni, mert a képen összemosódtak (most csak saját fotókat tettem fel, mert rengeteg szépet csináltam).

Tavaly április elején voltunk, akkor épp a nárciszoktól sárgállott a sziget. Viszont már virágoztak a tulipánok, így látszott, hogy rengeteg van (lesz) belőlük. Ezért idén tulipánvirágzás idejére időzítettük a látogatásunkat. A sziget honlapján van egy virágzási naptár, vagyis amiből megtudhatjuk, hogy mikor mi virágzik. A tulipánok után jönnek a pünkösdi rózsák, majd a rhododendronok, rózsák, hortenziák, hibiszkuszok, dáliák. Igazándiból nem is tudok választani, hogy melyiket szeretném látni, ezért tényleg jó lenne egy éves bérletet venni.

Mindjárt "megszületik"
A kastélyról idén is lemaradtunk, megint 10 perccel odaérkezésünk előtt zárt be. Viszont újra megcsodáltuk a pillangókat és az orchídeákat. Az időjárás rendkívül kegyes volt hozzánk, pedig hezitáltunk, hogy el merjünk-e indulni. Kora délután még jött egy fenyegető felhőtömeg, ami aztán anélkül távozott, hogy veszélyt jelentett volna közben ránk (magyarul nem áztunk meg). Viszont olyan hihetetlenül tiszta volt az idő, hogy csodálatosan látszottak az Alpok a távolban.

Ennyire azért nincs közel - zoom...

Mivel most nem egyedül voltunk, Boginak voltak játszótársai a szuper játszótéren. A gyerekek számára szerintem ez a sziget igazi attrakciója, kivéve a természet iránt érdeklődő kisebbséget, mert persze néhány gyereket azért lekötnek az orruk előtt billegő pillangók, meg a pillangóház tavacskájában pihenő teknősök, esetleg a gyíkocskák, amik itt-ott előbukannak, ha az ember nyitott szemmel jár.


Érdekes módon az étterem már a sziget zárórája előtt jóval bezárt - hol itt az üzleti szellem? Másik érdekesség (de ez igazán az), hogy a sziget nem konkrét időpontban van nyitva, mint pl. 8-18 óráig, hanem napkeltétől napnyugtáig. Ezeknek az ideje pedig a bejáratnál jól látható helyen ki van téve, naponta krétával felírják az aktuális időpontokat.

Fényképek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése