2012. április 24., kedd

Lakberendezés


Ez a játékos lámpa nagyon megnyerte a tetszésemet. Kapható asztali és állólámpa formájában is. Tervezője Javier Mariscal, spanyol designer.

A saját készítésű lámpák közül a klasszikus rizspapír lámpa felturbózott változatai tetszenek a legjobban.

Fotó innen


Fotó innen


Cipőtartóból sosem elég. Ráadásul a klasszikus keskeny cipősszekrényekbe a tornacipőkön és papucsokon kívül semmi nem fér be, értem ezalatt a magas sarkú és a kisámfázott cipőket. Ez a cipősszekrény viszont nagyon mutatós, sok cipő fér el benne, és csak remélni merem, hogy a fent említett kivételek is. :)

 
Fotó innen

Bogi következő szobáját a lenti kép inspirálta, ő is teljesen beleszeretett. Mivel végre, sok-sok év után nem földig érő ablak lesz a szobákban, meg is tudjuk valósítani az ablak alá helyezett "olvasókuckót", ami a kifelé ábrándozásra is lehetőséget nyújt. Szerencsére nem a szomszéd házra tud majd ábrándozni, egész távolra ki tud majd nézni anélkül, hogy házba ütközne a tekintete.


Mivel erőteljesen rendszerető vagyok, ezért tetszik a régi utazóbőrönd megoldás is, ami használat után egyszerűen becsukható és a sarokba állítható. Nem mondom, hogy ezeknek a kivitele az én ízlésemet tükrözné, de az ötlet mindenképpen vonzó. Az utazóbőrönd nemcsak ruhákat, hanem mini irodát, vagy bárszekrényt is rejthet magában.
Ennek egy sokkal szebb változata a Zauberkasten (varázsdoboz).Az abszolút kedvencem a következő komód, szigorúan sötétszürke háttérrel (fal előtt) és ezzel a fekete könyvespolccal (szekrénnyel). A komód kapható pirosban is (meg fehérben, feketében, türkizkékben), az is jöhet, szép zöld vagy türkizkék fotellel (mindegyik a Maisons du Monde-nál kapható)! Ilyenünk persze egész biztos nem lesz, mert Józsi a modern bútorokat szereti, fém, üveg, de legalábbis egyenes, tiszta vonalak...


2 megjegyzés:

  1. Kicsit lemaradtam.
    Ezek szerint megvan az új lakás, azt kaptátok amit kinéztetek? Mi is vmi hasonlón törjük a fejünket, érdekelne, hogy mennyire jött ki a költöztetés, a takarítás költsége. Persze csak ha nem szupertitkos büdzsé adat.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sok múlik azon, h mit csináltok ti magatok. A pakolás, különösen a konyhai törékeny cuccok bepakolása nagyon időigényes pl. Azzal lehet számolni, h 4 fő órabére kocsival együtt 225-280 CHF, egy átlag 4,5 szobás lakás takarítása 1000-1200 CHF. Nálunk sok szekrény, sok ablak és redőny van, ezért egy kicsit több.

    VálaszTörlés