2012. április 5., csütörtök

Kinderzoo - Rapperswil
Bogi javaslatára (aki nem a kirándulás és a séták élharcosa) a rapperswil-i fahíd helyett az állatkertet néztük meg. A megnevezése gyerekállatkert (Kinderzoo), ami a látványosságokat tekintve nem az állatok, hanem sokkal inkább a látogatók életkorára utal. Felnőtt önmagában gyakorlatilag nem fordult elő az állatkertben, viszont néhány hónapos és babakocsis gyerekek annál inkább, nagy tömegben.

Állatfajta nincs sok, de ami van, abból elég sok. Így pl. van kb. 7-8 elefánt, ugyanennyi zsiráf és zebra, különböző méretekben, tevék, szurikáták, flamingók, lovak (ezekből jóval több). Egész nap követik egymást a programok: etetés, lovaglás, többféle állaton is (természetesen lovon, aztán tevén és elefánton is). Van elefánt fürdetés és fókashow, fényképezkedés a felsorolt állatokkal, ill. ezen kívül papagájokkal is.

Az óriási játszótér és kalózhajó is a gyerekek szórakozását szolgálja. A területen körbe lehet nézni lóvontatta vasúton is, vannak a már jól megszokott grillezőhelyek és egy étterem is, közvetlenül a tó partján, ahonnan jól szemmel lehet kísérni a flamingók viselkedését (néha elég fura mozdulatokat tesznek, pl. amikor egyfajta mérlegállást mímelnek, vagy amikor a fejüket lefelé lógatják, ill. egész pontosan a nyakukat, majd a fejüket felfordítják és lentről néznek felfelé).

Nekem legjobban az tetszett, hogy a zsiráfok és zebrák etetője egy kilátótorony oldalában van, ahonnan fölülnézetből lehet megnézni az állatokat. Így máshol még nem volt lehetőségem látni őket, ezért most fedeztem fel, hogy a zebrák valójában nem is oldalról, hanem felülről különböztethetők meg egymástól.

Itt a rendőrök izgultak jobban

Néhány hete olvastam a hírekben, hogy az állatkertben speciális bevetésen volt a rendőrség, ugyanis az ő segítségüket kérték az elefántok leméréséhez. Mivel nagy súlyú állatokról van szó, nem lehet akármin mérni őket, ezért olyan mobil mérlegeket használtak, amin a teherautókat, kamionokat is mérik. Már hetekkel előtte gyakoroltak - pallókat helyeztek a földre, amire rá kellett állniuk az elefántoknak. A rendőség híradása szerint az elefántok sokkal nyugodtabbak voltak, mint némely teherautó-sofőr. Az állatkert célja, hogy mostantól évente ellenőrizze az elefántok súlyát és az alapján egészséges diétát állítson össze számukra. Aki túlsúlyos, annak pl. nincs több nasi...

Az úszóház

Azért levezetésképp még sétáltunk egyet a városban, az időjárás nagyon hívogató volt és tudtuk, hogy ez nem tart sokáig, mert jön a lehűlés, így töltekeztünk a napsütéssel. A kikötőben álló úszóház szín- és formavilága varázsolt el leginkább.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése