2012. április 11., szerda

Elvesztett mobilok

Mivel Magyarországon kocsival közlekedtem, nemigen vettem észre, hogy a tömegközlekedési eszközökön utazók az utazással töltött időt mobilozással próbálják kellemesebbé tenni. Itt azonban alapvetően tömeg-, ill. közösségi közlekedünk, így nap mint nap feltűnik, hogy minimum minden 2. utas kezében mobil (mit mobil, iPhone) van.

Annak ellenére, hogy drága készülékeket használnak (még a gyerekek is!), nem vigyáznak rájuk eléggé. A zürichi "BKV" (VBZ) híradása szerint havonta 250-350 mobilt hagynak a buszon/villamoson a zürichiek. Eddig csak kabátok, sálak és kulcsok tornyosultak a Talált Tárgyak Osztályán, az utóbbi években a mobiltelefonok is csatlakoztak a díszes társasághoz, egyre növekvő arányban és mennyiségben.

A furcsa az egészben az, hogy annak ellnére, hogy a SIM kártya alapján értesítik a készülék tulajdonosát arról, hogy megtalálták és átveheti a telefonját, az elveszett mobilok tulajdonosainak 30%-a még így sem jelentkezik. Ezeket, csakúgy, mint a többi talált tárgyat, amiért nem jelentkezik a gazdája, elárverezik.

(a kép egy "No Pants" akció alkalmával készült, de ezen is látható, hogy mindenkinek a kezében mobil van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése