2012. április 15., vasárnap

Colmar Húsvétkor

Szolíd dekoráció

Colmar legutóbb annyira elvarázsolt, hogy újra meglátogattuk. Még mielőtt nyári virágpompába öltöztették volna az ablakokat és a korlátokat, minden húsvéti dekorációt kapott. Ez persze nem volt mentes a giccstől, de ennek a mesebeli városnak ez is jól áll.

Ideiglenes virágágyás

Nárcisz mindenfelé
Alapot szolgáltatott ehhez a tavasz, minden virágládában sárga nárciszok pompáztak buján, ezen kívül további virágágyásokat telepítettek az óvárosba, kisebb fákkal, nárciszokkal, tulipánokkal. Ezt tetézte a húsvéti dekoráció, ill. a húsvéti vásár, sok-sok árussal (őstermelőkkel, kézművesekkel, igazi ínyencségekkel, de lévén Colmar híres borvidék része, egy árusnál különböző borfajtákhoz szőlőt termő szőlőtőkéket is be lehetett szerezni).


További attrakcióként egy elkerített helyen kiscsibék (mini baromfiudvar) és bárányok is fokozták a húsvéti hangulatot, ill. egy húsvéti tojás kiállítás, kb. 30 kézműves mester alkotásaival. Volt ott áttört, festett, hímzett, gyöngyökkel díszített, kicsi, nagy, igazi tojás, fatojás, és féldrágakő tojás is. Fényképezni sajnos tilos volt, ezért csak egyetlen képet készítettem (csak utána vettem észre, hogy mindenhol áthúzott fényképező van kitéve).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése