2011. szeptember 1., csütörtök

Munka és szórakozás - mifelénk Svájcban

Ez most persze nem egy általános összefoglaló elemzés lesz, inkább néhány apró információ-morzsa.

  • A minap - bejelentés nélkül - reggel fél 8-kor megjelent a kertész a kertünkben (még épp neglizsében reggeliztünk a panorámaablak előtt), gyorsan behúztuk a függönyt, mert még nem szoktuk meg ezt a nagy betekintést, ami itt Svájcban jellemző (óriási panorámaablakok, no függöny, a redőnyt meg csak lefekvéskor engedik le). Innentől kezdve 4,5 órán keresztül megállás nélkül nyírta a sövényt elektromos sövényvágóval, a külső részen a garázslehajtó keskeny betonperemén egyensúlyozva a mélység fölött. Szerintem nem volt veszélytelen mutatvány.
  • Ugyanezen a napon a szemközti gazda is nagyon dolgos volt. Már kora délután megkezdte a betakarítást a hipermodern traktorjával és éjfél után egy kicsivel fejezte csak be. Ilyen munkamorállal otthon nem nagyon találkoztam.
  • Tegnap egy új szomszéddal (mármint ő régi, csak eddig nem beszélgettünk) ismerkedtem meg. Kiderült, hogy "just for fun" norvégül tanul, immáron 10 éve. Ellenben azt mondta, hogy németül nem szívesen beszél, mert fél, hogy hibázik benne. Megnyugtattam, hogy ne aggódjon, akkor legalább már ketten leszünk, akik hibásan beszélünk németül. :)
  • Zürichben pedig indul a party-villamos! Minden hónap első péntekén este 21-23 óráig várja a bulizni indulókat. Már a villamoson lehet elő-bulizni, bemelegíteni. DJ-k, és bár várja majd az utazókat. Az utazásnak nincs extra díja, viszont érdemes előre bejelentkezni, mert 200 fős a villamos kapacitása. A közlekedési vállalatnak az a célja ezzel, hogy előtérbe helyezze azt, hogy érdemesebb tömegközelekedéssel (ill. magyarul már közösségi közlekedéssel, helyi szóhasználattal Öffentlicher Verkehr, vagyis ÖV) eljutni a városban lévő szórakozó helyekre.
  • A közeli fitnesscenter hétvégén nyílt napot tart. Ezt az újságban is meghirdették (fél oldalas hirdetés formájában). Nem tűnik fizetett hirdetésnek, inkább cikknek, de a cikk annyira szuperlatívuszokban beszél a helyről, hogy gyanús. Többek között azt írják, hogy az egy 5 csillagos hotel wellness részlegéhez tudnák hasonlítani. Az meg külön vicces, hogy egy fitnesscenter a nyílt napon ingyen sültkolbászt ad... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése