2011. augusztus 6., szombat

Konstanz - SeaLife


Konstanz a szokásos menekülő utunk, ha nincs ötletünk, hogy hová menjünk. Mivel az időjárás-előrejelzés szerint délutánra eső volt várható, meg hosszabb útra a vasárnapi 11 órás autókázás után nem vágytunk, Konstanzba "menekültünk". Szeretjük a Balaton-hangulatot (legalábbis minket a Balatonra emlékeztet), a tópartot, a belvárost, a mindenfelé felbukkanó utcazenészeket.

A várost már többször körbejártuk, ezért most plusz programként a SeaLife-ot választottuk. Egy kicsit csalódás volt, a Camponában lévő Tropicarium sokkal nagyobb, érdekesebb, szebb. Ahogy a neve is mutatja, a Tropicarium a trópusok élővilágát mutatja be, a SeaLife pedig a tengeri élővilágot. Többek között pl. a Rajnában élő halakat, ugyanis a Rajna Svájcban (Graubünden kantonban) ered két forrásfolyóból (Felső- és Alsó Rajna), a Bodeni tóba ömölve éri el Németországot, majd végül Rotterdamnál ömlik az Északi-tengerbe. Egy-egy jelenetben bemutatják Konstanzot és Rotterdamot is. Szóval azért ez sem volt rossz. Lehetett pl. pici tengeri csillagot simogatni, vagy fürge rákocskát kézbe venni.

A belépőjegyek elég húzósak (felnőtt 14,95 euró, gyerek 10,85 euró), ajánlatos online foglalni, úgy jóval olcsóbb. Ráadásul a délutáni 50%-os árú jegy is csak úgy igényelhető. Ezt persze nem tudtuk, 15 óráig szépen elsétálgattunk, aztán a pénztárnál derült ki, hogy hiába sétálgattunk, helyben csak teljes árú jegyet lehet venni, bármilyen későn is ér oda az ember.

Érdekesség, hogy vannak kisebb polipok, meg szamárpingvinek is. Ők igazán helyesek, de nem azért, mert buták lennének, vagy szamárfülük van, mert az nincs. A hangjuk alapján kapták ezt a fura és megtévesztő nevet. Azon a kicsi helyen, ahová be vannak zárva, villámgyorsan úsznak, majd kiugranak a szárazföldre (jégnek álcázott betonra), mintha rugó lenne a lábukban, és sután tipegnek. Nagyon bájosak.

További előny, hogy vannak angol nyelvű feliratok is az állatokról, mert ugyan világnyelv a német, de a világ nagyobbik fele azért mégiscsak angolul beszél (meg más nyelveken, de ebbe most ne menjünk bele).

Az épület felső szintjén pedig egy kis természetrajzi múzeum kapott helyet, kitömött állatokkal. Az épület maga a vasút- és hajóállomás mellett (a Lago áruházból is át lehet menni egy kis hídon a vasúti sínek fölött) található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése